torsdag , 18 juli 2019

195 lande enige: Den globale opvarmning skal bremses

Verdens 195 lande er enige om, at den globale opvarmning skal bremses. Under klimatopmødet i Paris har de 195 lande aftalt, at den globale temperaturstigning skal holdes på ”et godt stykke under to grader” i forhold til den førindustrielle tid, og at man skal sigte mod at temperaturen kun stiger 1,5 grader.

Klimaaftalen træder i kraft i 2020, men allerede i 2018 skal landene se på, om de kan gøre endnu mere for at begrænse udledningen af drivhusgasser og dermed også den globale opvarmning.

I Danmark jubler både miljø- og klimaorganisationer og Dansk Industri over den historiske aftale. Dansk Industri forudser, at aftalen kan fordoble den danske eksport af klimateknologi fra 60 til over 120 mia. kr. – og skabe masser af nye, danske arbejdspladser.

Også formanden for SF, Pia Olsen Dyhr, er begejstret: “En klimaaftale i Paris er på plads! Fantastisk! Den første globale klima aftale er endelig vedtaget. Den indeholder gode langsigtede mål og en klar ambition om at klodens temperatur skal holdes under 2 graders stigning,” skriver hun på sin Facebook-profil.

EU’s klimakommissær, Miguel Arias Canete, kalder klimaaftalen i Paris ’en enorm bedrift’, og ser den som et bevis på, at klimaændringer kun kan håndteres i regi af FN.