mandag , 22 april 2019

Åbent brev til Anders Samuelsen og NATO om bombninger i Afrin

Kære Anders Samuelsen og NATO

Jeg er dybt forfærdet over billederne af dræbte civile fra de tyrkiske angreb på det kurdiske Afrin-område i Syrien. Men ikke mindst er jeg forfærdet over den larmende tavshed, som jeg oplever fra den danske regering, de danske politikere og medlemmer af NATO.

I tøvede ikke med at bruge de modige kurdiske mænd og kvinder som kanonføde i kampen mod ISIS, men når de selvsamme kurdere nu bombes af tyrkiske kampfly, så siger I ikke en lyd. I vælger at vende den anden kind til.

Lige nu angriber radikale islamiske militser med støtte fra tyrkisk militær de sekulære og pro-demokratiske kurdere i Afrin. Gang på gang hører vi danske politikere kritisere radikal islamisme, men når det gælder liv og død for de hundredtusinder af civile i Afrin, så er der tavshed.

Jeg er selv en kurdisk kvinde flygtet fra krig, had, undertrykkelse, giftgasangreb og folkedrab. Igen og igen har jeg hørt danske politikere og regeringen sige: at flygtninge hjælpes bedst i nærområderne, men når de tyrkiske bomber nu falder over et af de få områder af Syrien, der hidtil har været et relativt fredeligt tilflugtssted for flygtninge fra resten af Syrien, så vender de danske politikere og NATO ryggen til.

Kære udenrigsminister og NATO

Stilheden er skammelig. Vis os, at jeres snak om nærområderne ikke er indholdsløs. Vis os, at den kritik af radikal islamisme ikke forstummes af frygt for Erdogan. Vis os, at de modige kurdiske mænd og kvinder, der ofrede sig i kampen mod ISIS i alliance med Danmark ikke døde forgæves.

Bryd stilheden.

INFO: Sara Omar er Stud.scient.pol. og forfatter til Dødevaskeren.

Foto: BT.dk