Al undervisning er stoppet i de områder, den tyrkiske hær har angrebet og invaderet

Tyrkiets militære offensiv mod Nordsyrien går hårdt ud over civilbefolkningen i regionen. Gennem de 9 første dage medførte de tyrkiske angreb drab på 235 civile, herunder 22 børn, mens 672 andre blev sårede. Mindst 300 000 mennesker er fordrevet på grund af invasionen.

Men de tyrkiske angreb har også haft andre voldsomme konsekvenser for civilbefolkningen. Et af de områder, hvor udviklingen i Nordøst Syrien gennem de sidste 7 år har vist store resultater, har været undervisningssektoren, hvor omfattende ressourcer er blevet brugt på bygning af nye skoler med forbedret undervisning på lokale sprog, og udvikling af videregående uddannelser, herunder 3 universiteter. I de områder, hvor angrebene er blevet sat ind, er hele dette arbejde blevet sat i stå.

Uddannelseskommissionen i Nord og Øst Syrien har offentliggjort en statistik over den nuværende situation, der har ført til en fuldstændig afbrydelse af skoleundervisningen i de berørte områder. De har samlet oplysninger om de skoler i de fire Nordøstsyriske kantoner Serekaniye, Til Temir, Dirbesiye og Gire Spi/Tel Abyad, der har været ramt siden invasionen d. 9. oktober og frem til d. 18. oktober. 810 skoler har måttet lukke på grund af angrebene. Derfor er undervisningen stoppet. Over 86.000 elever har mistet deres undervisning og 5224 lærere har mistet deres job. 20 skoler i byen Serekaniye, hvor angrebene har været mest brutale, er blevet fuldstændig ødelagt. Men derudover har det også været nødvendigt at evaluere 3 skoler i Qamishlo, 35 i Hasakah og 2 i Girke Lege.

Kommissionen har sendt en indtrængende appel til UNICEF, børnerettighedsorganisationer og en række humanitære organisationer om at intervenere hurtigt og lægge pres på det internationale samfund for at stoppe angrebene.

De skriver: ”Angrebene fra den invaderende tyrkiske stat og dens voldelige militser medfører forbrydelser mod civile i Nord og Øst Syrien. De brutale angreb har påvirket sundheds- og uddannelsesinstitutionerne i Nord og Øst Syrien. Mens vores børn burde have siddet og studeret i deres klasseværelse, er de i stedet blevet slået ihjel, lemlæstet eller fordrevet fra deres hjem på grund af angrebene. Det er tydeligt, at den tyrkiske hær er gået målrettet mod skolerne.”