Barnet i den hvide kjole

Barnet i den hvide kjole

Dunya, blot 15 år gammel, var en pige, en datter, barn af Kurdistan, men desværre også en kone i sådan en ung alder. Når man kigger på hendes billede af hende som barn og billedet af hende som brud, ser man ingen forskel. Blot en naturlig posering, ledsaget af en stirren.

Fredag den 23. maj blev den 15-åriges krop fundet lemlæstet til en umenneskelig, rædselsvækkende omfang. Hendes mand, som er 30 år ældre og mistænkt for mordet, er forsvundet.
Dunyas mand, den 45-årige Sleman Ziad Younis, havde allerede en kone og seks børn, hvor de alle var ældre end hans nye kone, er den hovedmistænkte i sagen.
Man har endnu ikke fundet frem til, hvorfor han ønskede sin unge kone døden, men en ting er sikkert i denne sag, og det er at ægteskabet er i strid med KRG lov (lov nr. 15), som siger, at den seksuelle lavalder for ægteskab er 18 år, og at ægteskabet skal ledes af en dommer.

Medierne hævder, at en mullah (en islamisk lærd) har udført den religiøse vielse i en moské, og at forældrene fik til gengæld for 3500 dollars deres 15-årige datter, skriver KurdishRights.

I dag vil der være en masse protest uden for Parlamentet i Erbil (Hewler). Det er en fredelig protest og formålet med dette er først og fremmest et krav om retfærdighed for den unge Dunya. Det er også en måde at tiltrække opmærksomheden fra parlamentsmedlemmer og politikere, som må gå ind i sagen og gøre noget proaktivt og effektivt i denne sag. Disse grusomheder må forhindres, skriver KurdishTribune.

Stand up for Dunya | Alliance for Kurdish Rights

Foto: KurdishTribune.