tirsdag , 26 marts 2019

Bliver natten i al-Tabqa oplyst af solenergi?

Folkekommunen i al-Tabqa har erklæret sin hensigt om at oplyse byen som led i projektet om at dekorere området, et projekt som blev søsat for tre måneder siden.

Kommunen offentliggjorde, at man i samarbejde med Afdelingen for Energi i Al-Taqba og støttegrupper overvejer en ambitiøs plan om at oplyse hovedgader og offentlige markeder med solenergi.

Prisen for det indledende projekt er estimeret til at være 25 millioner syriske pund (ca. 300.000 danske kroner, red.) som skal dække solceller, for ikke at nævne restaurering af 700 lygtepæle som er blevet beskadiget ifbm. kampene om byens befrielse fra ISIS.

Projektet er planlagt til at inkludere hele hovedgaden, med den brede gade i midten af al-Tabqas marked og indtil centrum, og derfra til den vestlige og nordlige vej ind i området.

Kommunen siger, at de ser frem til at udvide projektet til at inkludere hele byen og oplandet. Hvis dette første skridt møder succes, vil det være den første brug af solenergi i den offentlige sektor og kommer i kølvandet på Afdelingen for Energi i Al-Taqbas plan om at påbegynde rationering af elektricitet efter at vandniveauet i Eufrat-søen er faldet betydeligt som konsekvens af, at den tyrkiske regering har afskåret floden med dæmninger. Førhen brugte folket i al-Tabqa også solpaneler som et alternativ til elektricitet fra Eufrat-dæmningen som blev ødelagt af ISIS-bander da byen blev befriet af Syrian Democratic Forces (SDF).

Kilde: ANHA