torsdag , 21 juni 2018

”Bryllupskonvoj” stoppet pga. brug af de kurdiske farver

I den forgange uge blev en bryllupskonvoj stoppet af politiet i byen Adana i Tyrkiet, fordi de flagede med de traditionelle kurdiske farver. To personer som protesterede over politiets handling førte til, at de blev tilbageholdt.

Undtagelsestilstanden i landet har bl.a. ført til, at musikere som spiller kurdiske sange til bryllupper og andre festligheder bliver konstant anholdt. Alt der repræsentere det kurdiske bliver der slået ned på, nævnte en repræsentant for nyhedsmediet Dihaber og det er kun blevet værre den seneste tid.

Politiet som stoppede konvojen tog alle de gule, grønne og røde tørklæder som børnene havde i hænderne, da politiet følte sig provokeret, udtrykte de.

Efterfølgende fortalte politiet, at det her var Tyrkiet og hvis man ikke kan lide, at være her, så burde man forlade landet. Denne provokation fra politiet førte til, at to unge mennesker svarede igen og bad politiet om at forlade deres jord, da denne region var deres folks jord. Det var disse to unge mennesker der siden blev tilbageholdt af politiet.

Nezher Kartal som var en de ansvarlige for afholdelsen af brylluppet udtalte over for Dihaber, at man i årtier har afholdt festligheder med disse traditioner og at det ville man fortsætte med. Nezher Kartal: ”Provokationer som disse vil ikke få os ned med nakken, for vi vil altid bevare vores traditioner, da de er en del af vores kultur og historie. Vi er oppe imod nogle kræfter som ikke en gang kan acceptere vores traditionelle farver og det er meget bekymrende”. Nezher Kartal udtalte bl.a., at hvis vi skal leve side om side som venner og et folk, så kræver det at vi acceptere og respektere hinandens traditioner.

De to andholdte unge mennesker blev efter afhøring løsladt af politiet.

Foto: Firatnews og Sputnik