Caggins: Vi vil fortsætte med at samarbejde med SDF i kampen mod IS

Anti-ISIS-talsmand Colonel Myles Caggins sagde, at de vil fortsætte med at samarbejde med SDF i kampen mod ISIS.

SDF’s talsmand Kino Gabriel, SDF pressetalsmand Mustafa Bali og Anti-ISIS Koalition talsmand oberst Myles Caggins afholdt en fælles pressekonference i dag på den internationale koalitionsbase i regionen mellem Hesekê og Til Temir.

Caggins sagde: “Verden glemmer ikke bidraget til verdensfreden givet af SDF og de 11 tusind martyrer, de gav i kampen mod ISIS.”

Caggins sagde, at der pågår forhandlinger om koordinering af fælles handling med SDF mod ISIS-hemmelige cellestrukturer. 

“Vi er partnere i den materielle og ideologiske ende af ISIS. Fordi slutningen af ISIS fysisk ikke betyder, at den er ideologisk færdig. Derfor fortsætter vi vores stærke forbindelser med SDF fra Whereik til Deir Ezzor.”

Caggins kommenterede de mere end 400 ISIS og Al-Nusra lejesoldater, der sammen med den tyrkiske stat angreb det nordlige og østlige Syrien. 

“Vores vigtigste opgave er at afslutte ISIS. Vi indsamler dog oplysninger om lejesoldater, der sidder sammen med Tyrkiet i disse angreb mod det nordlige og østlige Syrien.”

Med hensyn til indsættelsen af internationale styrker gentog Caggins, at deres mission ikke er grænsesikkerhed, men at deres vigtigste opgave er at afslutte ISIS.

“Vi har trukket vores styrker tilbage fra grænsen og bosat os i Hesekê og Deir Ezzor-regionerne”, sagde Caggins.

På spørgsmålet om brugen af M4-vejen sagde Caggins, at de ville bruge M4-vejen gennem SDF, men hvis SDF ville være engageret i at forsvare sig, ville de bruge den i koordinering med andre styrker.

Mustafa Bali, talsmand for SDF Presse, blev spurgt om de tilbageholdte af ISIS, der stadig er i de nordlige og østlige Syrien fængsler.

Han mindede om, at der stadig er udlændinge ISIS lejesoldater på mindst 60 nationaliteter og tilføjede, at ikke kun USA, men alle disse stater er ansvarlige for sikkerheden og de nødvendige krav fra disse fængslede.