lørdag , 20 april 2019

Civile i Afrin: Ingen er i sikkerhed

R.S. og C.E. måtte flygte fra Afrin efter invasionen af den tyrkiske stat og IS. De siger, at ingen er i sikkerhed mere i Afrin.

Den tyrkiske stat og IS kender ingen grænser i Afrin. Borgere i Afrin, der blev tilbage i Afrin centrum, og landsbyerne bliver tvunget til at flygte på grund af røveriet, tortur, chikane.

Borgere som R.Ş. og C.E. talte for nyligt til nyhedsbureauet ANF om undertrykkelsen i Afrin.

R.S. siger, at Tyrkiet og IS undertrykker folk, som de har lyst og tilføjer: “Efter vi gik til Shehba, ringede folk til os og sagde, at der ikke var noget galt i Afrin, så vi vendte tilbage. Men da vi kom der, så vi, at det ikke passede. Du kan ikke forlade huset. Så snart du har lidt penge, kommer de og tager det fra dig.”

Intet er sikkert i Afrin

R.S. sagde, at ingen er i sikkerhed i Afrin. Folk er bange for at forlade deres hjem. Kvinder især kan ikke forlade deres hjem af frygt for verbalt og fysisk misbrug.

Han siger følgende:

“Kurdiske unge er bange for at gå ud. Hvis de gør det, bliver de straks anholdt for at være YPG-medlemmer. Jeg så dette med mine egne øjne. De fangede en ung mand på vores gade. De sagde, at han arbejdede med YPG og tog ham væk. De holdt ham i 11-12 dage. Da han kom tilbage, var han et rod. Hans familie måtte få ham til behandling i flere dage. Dem, der fortæller, at Afrin er i sikkerhed er løgn. Jeg kunne ikke blive der i tre dage.”

C.E. fortæller, at han blev holdt fanget i 52 dage. Den eneste måde, at han kunne slippe væk var at give penge.

Han siger følgende:

“Jeg ved ikke, hvorfor de anholdte mig. 20 dage senere kom der nogen og fortalte mig, at jeg arbejdede med YPG. Jeg sagde, at jeg ikke har noget at gøre med dem. De torturerede mig på alle måder.”