onsdag , 21 august 2019

Danmark: Støtte demonstration for Rojava

Fey-kurd arrangerer støtte demonstration lørdag den 19. januar kl. 13. Vesterbrotorv. Demoen afsluttes på Rådhuspladsen.

De skriver følgende:

“Det tyrkiske regime med præsident Erdogan i spidsen er i fuld gang med et militært angreb på kurderne i Rojava, i det nordlige Syrien.

Tyrkiske regime vil eliminere kurdiske selvstyre Rojava/Nordsyrien, som vil kunne bane vejen for et neoosmannisk magtimperium.

Erdogan vil slå hårdt ned på den kurdiske region i Syrien, der styres gennem et demokratisk samarbejde mellem kurdere og andre befolkningsgrupper i området.

Tidligere på året startede Erdogan en ny offensiv mod det kurdiske selvstyre i Afrin og denne gang marcherede de islamistiske terrorister for første gang skulder mod skulder med de tyrkiske kommandanter. Ideen var at skabe en ny tyrkisk koloni, der kunne blive Tyrkiets bro til resten af Mellemøsten. Dette understøttede regimet ved at lokalisere efterladenskaber fra terrorcellerne rundt omkring fra Syrien i Idlib-provinsen.

Den vigtigste kamp i Syrien har været mod de fanatiske forbrydere i Islamisk Stat. Kurderne i Syrien er vigtige bidragydere i kampen mod Islamisk Stat. Denne kamp er ved at lykkes men bliver alvorligt svækket af tyrkisk militærsangreb på kurderne.

Vi opfordrer den danske regering til at gøre sin indflydelse gældende i NATO og EU for at anderkender Rojava status.

Vi ønsker;

· Flyveforbudzone over Rojava

· Alle kræfter skal sættes ind for at fremme en fredelig udvikling af Syrien.

· En fredelig udvikling er forudsætning for, at der kan ske en genopbygning af landet.

· En fredelig udvikling skal åbne muligheden for, at de millioner flygtninge kan vende tilbage til et normalt liv i deres hjemland.”