onsdag , 21 august 2019
Dansk lektor sultestrejker for kurderne

Dansk lektor sultestrejker for kurderne

Tidligere gymnasielektor Tommi Larsen er taget til København fra hjembyen Bramming for at sultestrejke i tre dage til fordel for kurderne.

Sultestrejken er indledt i dag i Dansk Kurdisk Kulturcenters lokaler i Valby for at udvise solidaritet med kurderne i Kobané og i Shingal.

Tommi fortæller til Nûdem, at han var træt af at ikke kunne gøre mere for kurderne, der i disse dage angribes massivt af IS. Derfor ankom Tommi til København kl.06:00 i morges og siger humoristisk, at han kommer til at være den, der sultestrejker længst, da han ikke har fået morgenmad. Tommi har aldrig sultestrejket før, men tror på, at han godt kan klare det på trods af sin alder.

Anerkend PKK!

Med sultestrejken vil Tommi gøre omverdenen opmærksom på, de vilkår kurderne lever under i Kobané og Shingal, hvor IS angriber civile. I den forbindelse forarger Tommi sig, at en organisation som PKK fortsat skulle være på terrorlisten, når det samtidig er dem, der er frontkæmper mod IS, som ifølge Tommi ikke har noget med islam at gøre.

“PKK er ligesom danske frihedskæmpere under 2. Verdenskrig, som dengang blev kaldt for terrorister,” siger Tommi.

Fjernelse af PKK fra terrorlisten er ifølge Tommi vejen for at nedkæmpe IS. Derfor opfordrer Tommi danske politikere til at gøre som Enhedslisten gør, nemlig at anerkende kurderne og PKK som en vigtig aktør i kampen mod IS.

Midtanatoliske kurdere er mest undertrykte

Tommi fortæller til Nûdem, at han altid har været optaget af det kurdiske spørgsmål og er medlem af Dansk-kurdisk Venskabsforening i Esbjerg.

I hjembyen Bramming kender Tommi desuden rigtig mange kurdere, som i overvejende grad stammer fra Midtanatolien, byerne Ankara og Konya. Blandt disse kurdere er der nogen, der ikke kan kurdisk. Dette er ifølge Tommi et klart tegn på, at kurdere fra Midtanatolien er de mest undertrykte kurdere i sammenligning med kurdere, der bor i Sydøsttyrkiet.

Slutningsvis fortæller Tommi, at han i dag har snakket med sin søn, der fortalte ham, at der også sultestrejkes i Århus ligesom alle andre steder i verden. Derfor håber han på, at sultestrejken kan bidrage til, at kurderne får den hjælp, de har brug for.