DEM DER BLEV – En rejse til Syrien til kurdernes ukendte revolution”

”DEM DER BLEV – En rejse til Syrien til kurdernes ukendte revolution”

Af Ibrahim Benli, medlem af Enhedslistens Kurdistan Solidaritetsgruppe

Dette er titlen på en nyudgivet bog, som dansk forfatterpar Nina Rasmussen og Hjalte Jin har skrevet og udgivet for nyligt.

Revolutionen i Rojava i det nordlige Syrien er indtil videre blevet kaldt for forskelligt såsom den stille revolution, en utopisk samfundsmodel og m.fl. Nogen har lige frem kaldt for en romantisk revolution i et krigshærget land. Der har dermed været mange fortællinger om den nye samfundsmodel, som kurderne og andre demokratiske kræfter i Syrien har forsøgt og fortsat forsøger at etablere i Rojava. Men med bogen ”Dem der blev- En rejse til Syrien til kurdernes ukendte revolution” er det første gang at den danske offentlighed bliver præsenteret et autentisk og førstehåndsindblik, som Nina og Hjalte har skrevet på baggrund af en modig rejseberetning fra et land i krig.

Nina og Hjalte kalder Rojavarevolutionen for  en ukendt revolution, men de er meget optaget af revolutionen bliver kendt hos omverdenen så meget som overhovedet muligt. Dette er årsdagen til at dansk forfatterpar Hjalte Tin og Nina Rasmussen rejser flittigt rundt i landet for at fortælle om deres nyudgivet bog ”Dem der blev”, der indeholder en autentisk og hverdagslig øjenvidneskildring fra et Kurdistan, som er i forandring.

Enhedslistens Kurdistan Solidaritetsgruppe, som jeg er medlem af,  afholder i morgen onsdag d.14. november kl. 19:00 et offentligt møde om revolutionen i Rojava, med forfatterne Hjalte Tin og Nina Rasmussen, som vil fortælle om deres bog og deres seneste rejse i det hele taget til Rojava med billeder, som også indgår i bogen. Bogen vil i øvrigt kunne købes på mødet. Hermed er en opfordring til alle, der gerne vil stifte bekendtskab med ”kurdernes ukendte revolution.

Mødet starter kl. 19.00 og finder sted på Enhedslistens Landskontor på adressen Studiestræde 24, 1455 København K

Du kan læse mere om mødet og melde din interesse på følgende link:https://www.facebook.com/events/340673746508066/