Den Autonome Administration i Nordsyrien afleverer en dansk baby fra Al Hol-lejren til det danske udenrigsministerium

Nordsyriens udenrigstjeneste overgiver et forældreløst barn til den danske udenrigstjeneste.

En delegation fra Danmark ankom onsdag d. 20 november til Simalka-grænseovergangen mellem Rojava og irakisk Kurdistan for at møde repræsentanter for den Autonome Administration og afslutte de endelige procedurer for modtagelsen af en baby, der var blevet stadfæstet som barn af en dansk mor og en hollandsk Islamisk Stat-kriger.

Den danske delegation omfattede Christopher Vivdek, en repræsentant for det danske udenrigsministerium, Kim Vitessna, koordinator i det danske politi, og Dr. Henrik Stausreb.

Delegationen blev modtaget af Abeer Elia, vice-udenrigsminister i Nordsyrien, Newroz Khalid, der rrepræsenterer kvindebevægelsen i Nordsyrien, Simaf Yusuf og Stair Yousef fra udenrigstjeneste i Nordsyrien og Eilan Issa fra de kvindelige forsvarsenheder YPJs pressetjeneste.

De to delegationer holdt et lukket møde forud for et pressemøde, hvor de underskrev en protekol og udleverede den 11 måneder gamle baby til de danske myndigheder efter en klinisk medicinsk undersøgelse, der blev foretaget af den danske læge Stowe Sreb.

”Besøget kom i stand som en humanitær pligt til at modtage babyen, i samarbejde med Nordsyrien udenrigstjeneste”, fortalte repræsentanten for det danske udenrigsministerium Christopher Vivek til nyhedsbureauet ANHA.

Vivek takkede Den Autonome Administration  for et godt samarbejde og en god humanitær indsats.

Kilde: Anonymous, 2019: AA delivers a baby of Danish origin to Danish Foreign Ministry. ANHA, 21.11.2019