onsdag , 21 august 2019
DKKC: Sultestrejken har tjent sit formål

DKKC: Sultestrejken har tjent sit formål

En række kurdiske organisationer, heriblandt Dansk Kurdisk Kulturcenter, DKKC, har i torsdags indledt en sultestrejke for at gøre verden opmærksom på situationen i Kobané, som siden 15. september har været under massiv angreb fra IS. Sultestrejken er efter planen blevet afsluttet i dag kl.12:00.

Der har været en stor tilslutning til sultestrejken, heriblandt tiltalte kurdere i PKK-sagen, en ung dansk studerende Daniel Madsen og en dansk lektor Tommi Larsen.

En af organisationerne bag sultestrejkeaktionen Dansk Kurdisk Kulturcenter skrev i dag følgende på deres Facebook-side:

“I dag kl.12 afslutter vi vores sultestrejke, som har været i gang siden torsdag kl.10.
I løbet af sultestrejken har vi nydt stor opmærksomhed fra dansk og udenlandsk presse – det vil vi gerne sige tak for. Det har været vigtigt for os at gøre opmærksom på situationen i Kobanê, og det har vi opnået! At vi stopper sultestrejken betyder ikke at vores indsats stopper her. Der er nemlig stadig brug for hjælp i Kobanê, som er belejret af ISIS.

Styrk den internationale solidaritet

Stop Tyrkiets støtte til ISIS

Anerkend kurderne som forhandlingspart i forbindelse med løsningen af den kurdiske konflikt.

På vegne af:

De sultestrejkende kurdere og danskere

FEYKURD, KURDISK FORUM, PYD, PJAK, FOKUS-A, DKAF, FOLKETS DEMOKRATISKE PLATFORM (HDP)KURDOCIDE WATCH, YEKITIYA HUNERMANDAN KURD, DKAF, DANSK KURDISK KVINDEFORENING, HOLSTEBRO VENSKABSFORENING, HILLERØD KURDISKE KULTURFORENING, KURDISK UNGDOM”.