onsdag , 21 august 2019
Dragsted: Det har fra starten af været en fejl at terrorstemple PKK

Dragsted: Det har fra starten af været en fejl at terrorstemple PKK

Enhedslistens fremtrædende politiske rådgiver Pelle Dragsted opstiller som folketingskandidat i København Storkreds. I et interview med Nûdem fortæller Pelle Dragsted blandt andet, at han synes, at det fra starten af har været en fejl at terrorstemple Kurdistans Arbejderparti (PKK), som i dag er opført på USA’s og EU’s terrorliste siden 2002.

Hvorfor det har været en fejl begrunder Pelle Dragsted således:

”Alle, der kender til konflikten ved at PKK repræsenterer millioner af kurdere i Nordkurdistan. Man kan ikke løse en konflikt ved at erklære den ene part som terrorister. Konflikten kan kun løses gennem fredelig dialog, hvor kurdernes kulturelle, nationale og sproglige integritet anerkendes.”

International solidaritet er vigtig

Enhedslisten var det første politiske parti og Nikolaj Villumsen var den første europæiske parlamentariker, der rejste til Kobanê, imens krigen var verserende. I forhold til spørgsmålet om hvorfor det var vigtigt for Enhedslisten at tage ned til Kobanê på trods af sikkerhedsmæssige udfordringer på daværende tidspunkt, siger Pelle Dragsted følgende:

”Jeg er meget stolt af Nikolaj og af, at Enhedslisten var det første parti til at besøge kammeraterne i PYD i Rojava. På et tidspunkt hvor ingen andre ville anerkende dem, samlede vi ind og sendte penge til forsvaret for Kobanê. For mig er international solidaritet meget, meget vigtig.”

Pelle Dragsted pointerer desuden, at det fortsat er vigtigt, at man støtter PYD/YPG, som ifølge ham er ”en af de eneste progressive socialistiske kræfter i den syriske borgerkrig, og det eneste håb for en demokratisk udvikling i Syrien.” Pelle pointerer desuden følgende:

”Det er afgørende, at kurderne særligt i Rojava og Shengal får hjælp. Både til genopbygning, men også til den fortsatte kamp mod fascisterne i Islamisk Stat. Vi har igen og igen foreslået i Folketinget, at Danmark skulle støtte PYD med våben og penge.”

At slås for et samfund med et stærkt fællesskab

Pelle Dragsted har ikke mange mærkesager, når man spørger ham om det. For ham er der kun en enkelt nemlig: ”At slås for et samfund med et stærkt fællesskab.” Denne mærkesag er for Dragsted umiddelbart mere end tilstrækkeligt: ”For vi bliver alle sammen stærkere og mere frie, hvis vi passer på hinanden og står skulder ved skulder, ” siger han.

Pelle Dragsted lægger ikke skjul på, at Enhedslisten næsten har stået alene i kampen for ordentlige vilkår for almindelige mennesker – også dem som er ramt af arbejdsløshed eller sygdom. Måske er det derfor, at Pelle Dragsted oplever, at der bliver taget godt imod Enhedslisten under valgkampen. For Pelle er velfærd og solidaritet årsagen til, at Danmark blev et stærkt land, hvilket han udtrykker det således:

”Det er vores velfærd og solidaritet, der har gjort Danmark til et stærkt land, og det skal vi bygge videre på – i stedet for at lave det om til et konkurrence-samfund med alles kamp mod alle.”

 Info: Man kan stemme på Pelle Dragsted, hvis man bor i København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby Kommune.