søndag , 20 januar 2019

EL indkalder Samuelsen i samråd om angreb på civile i Syrien

Enhedslistens udenrigsordfører Nikolaj Villumsen indkalder udenrigsministeren i samråd for at opfordre regeringen til at tage initiativer til at undgå yderligere eskalation i den blodige konflikt i Syrien.

Nikolaj Villumsen er dybt forfærdet over situationen for de civile i Syrien. Lige nu ser man, hvordan Assad-regimet med russisk støtte tøndebomber i Ghouta-området, mens Danmarks NATO-allierede Tyrkiet bomber befolkningen i Afrin-enklaven.

Villumsen vil have, at udenrigsministeren klart siger fra og lægger pres på Assad, Putin og Erdogan for at stoppe forbrydelserne.

“I den blodige krig i Syrien har vi gang på gang set, hvordan uskyldige civile ofres for kyniske magtinteresser. Lige nu er regionale og globale stormagter påbegyndt slutspillet om magten i Syrien. Det kan koste yderligere tusinder af liv og sende endnu flere på flugt. I værste fald kan det føre til en regional storkrig, hvis det ikke den nuværende eskalering stoppes.

Danmark kan gøre en forskel, hvis ellers udenrigsministeren har modet til det. Danmark kan tage initiativer for fred, beskyttelse af civile og lægge politisk pres på Assad, Putin og Erdogan. Det kan ikke være rigtigt, at et NATO-land som Tyrkiet kan slippe afsted med at bombe pro-demokratiske styrker, der har ført an i kampen mod Islamisk Stat. Og det kan ikke være rigtigt, at Danmark ikke siger klart fra når civile ofres i kampen om magten i Syrien,” siger Nikolaj Villumsen.