onsdag , 18 juli 2018

En studerende anholdt på grund HERO T-shirt

En ung universitetsstuderende blev i mandags varetægtsfængslet for at have en T-shirt på hvor der står ”HERO” i Tyrkiet.

En ung mand fra den tyrkiske by Bilecik er blevet anholdt af politiet for at have en T-shirt på hvor der står ”HERO” som betyder ”helten” på dansk. Han blev stoppet af politiet, imens han gik en tur sammen med vennerne.
Tyrkiske politimyndigheder har meddelt, at t-shirten med skriften ”Hero” på anses at være materiale, der promoverer ”terrorvirksomheden” FETÔ, og derfor er det forbudt at have dem på.

Politimyndighederne refererer her til Fethullah Gülen Bevægelsen, som anses for at være den bevægelse, der står bag det mislykket militærkup i Tyrkiet 15. juli 2016.

En af de tiltalte i sagen om mislykket militærkup mødte umiddelbart op i retsmødet med en t-shirt hvor der står ”HERO”, hvilket er baggrunden for denne ualmindelig varetægtsfængsling af de to unge mænd. Ifølge tyrkisk politi har anklagemyndigheden umiddelbart tidligere udstedt et forbud mod salget af disse t-shirts med ”Hero” skrift på.
Unge mands far Eyüp Öztürk har ifølge tyrkisk nyhedssite Diken.com oplyst at hans søn gik med denne t-shirt i sidste mange måneder.
Tøj- og beklædning af tiltalte i sagen om mislykket militærkup fylder i disse dage meget i den tyrkiske offentlige debat.

Erdogan har i forbindelse med denne ”Hero” udtalt sig, at tiltalte i FETÔ-sagen fremover skal bringes til retsmøderne i ensartet tøj. Flere kommentatorer har sammenlignet forslaget med fangerne i den amerikanske militærbase Guantánamo.

foto: diken.com