søndag , 20 januar 2019

Enhedslisten: Udenrigsministeren bør sætte ind overfor Erdogans angreb på syriske kurdere

Enhedslistens politiske ordfører, Nikolaj Villumsen udtaler i en pressemeddelelse at han er dybt forfærdet over det tyrkiske angreb på det kurdiske Afrin-område i Syrien, og trækker derfor udenrigsministeren i folketingssalen for at opfordre ham til straks at sætte ind overfor Erdogan.

Villumsen udtrykker desuden at kurderne i Syrien er Danmarks allierede, der kæmper i forreste linje i kampen mod Islamisk Stat, hvorfor han ikke forstår, at udenrigsministeren ikke reagerer, når de nu bliver angrebet af Danmarks tyrkiske NATO-partner.

I pressemeddelelsen gør Nikolaj Villumsen at Tyrkiet aktuelt angriber nogle områder, der rummer hundredtusinder af civile og internt fordrevne i Syrien. Villumsen er af den overbevisning dette angreb kan gøre den forfærdelige situation i Syrien endnu værre.

Villumsen opfordrer derfor udenrigsministeren til at kritisere det tyrkiske angreb og kalde den tyrkiske ambassadør i til en samtale.

“Danmark kan ikke se passivt til, mens tyrkiske soldater og islamistiske grupper, løber stormløb på vores sekulære allierede.” understreger Nikolaj Villumsen.