FN opfordrer Tyrkiet til at åbne grænseovergange for kurderne

FN opfordrer Tyrkiet til at åbne grænseovergange for kurderne

Ifølge FN risikerer 700 civile og 12.000 soldater at blive udsat for en regulær massakre, hvis det lykkes Islamisk Stat (IS) at overtage kontrollen med den kurdiske by Kobanê, skriver Politiken.

”Hvis den (Kobane, red.) falder vil 700 plus op til 12.000 personer – hvis man ser bort fra IS – formentlig blive udsat for en massakre,” siger Staffan de Mistura med henvisning til FN’s vurderinger af antallet af civile, der er fanget i byen, og antallet af kurdiske militsfolk, der kæmper for at forsvare Kobanê.

FN’s udsending Staffan de Mistura opfordrer nu direkte Tyrkiet til at åbne grænseovergangene, så tropperne i Kobanê kan få nye forsyninger.

”Vi vil appellere til de tyrkiske myndigheder om i det mindste at tillade strømmen af frivillige med egne våben at få adgang til byen, så de kan bidrage til forsvaret af byen,” siger de Mistura fra Geneve.

IS, der har hærget over store dele af Irak og Syrien har sendt chokbølger gennem det internationale samfund, hvor de begår meget omtalte brutale mord, herunder halshugninger af mennesker.

PYD åben for grænseovergange

PYD-medformand, Asya Abdullah, kræver af Tyrkiet, at man bør åbne for grænseovergangene, så man kan få nye forsyninger, hvis YPG-krigere fortsat skal modstå angrebene fra IS. ”IS intensiverer deres angreb mod YPG i byen Kobanê med tunge våben, men at YPG modstår angrebene. De tunge våben, som IS bruger resulterer i civile tab. For at undgå civile tab skal FN-koalitionen fortsætte med at bombe IS positioner med henblik på at beskytte civilbefolkningen,” siger Abdullah til Firatnews.

PYD’s medformand, Asya Abdullah og andre bestyrelsesmedlemmer i Kobanê-kantonen har bevæbnet sig for at deltage i kampen mod IS i byen.