tirsdag , 18 september 2018

Folkemødet om Rojava med fokus på revolutionen og genopbygningsarbejdet

Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, FEYKURD afholder et folkemøde nu på søndag d.6. august med fokus på revolutionen og genopbygningsarbejdet i Rojava.
Folkemødet med overskriften ”DEN STILLE REVOLUTION ER IKKE STILLE LÆNGERE” finder sted med deltagelse af et spændende panel bestående af tidligere YPG kriger, dansk-kurdisk sygeplejerske og læge og en dansk økologisk landmand vil give indblik i revolutionen og genopbygningsarbejdet i Rojava.
Folkemødet finder sted søndag d.6.august kl.13:00 på Dansk Kurdisk Kulturcenterets lokaler på Retortvej 45, 2500 Valby
Ved folkemødet vil der være oplæg ved:
*Tommy Mørck, tidligere YPG kriger fra Danmark
*Jørgen Holst, dansk økologisk landmand og initiativtageren af Økologisk Rojava
*Zeynep Binici dansk-kurdisk læge og Gül Özcan dansk-kurdisk sygeplejerske
Feykurd udtaler følgende om udviklingen i Rojava i begivenhedens facebooks side;
“Rojava, de kurdiske selvstyre områder i Syrien er kommet i vestlige mediers spotlys i kraft af kurdernes ihærdige kamp mod IS’ tyrannerne. Navnlig kampen i Kobane har været iøjnefaldende, da de kurdiske sikkerhedsstyrkere YPG og YPJ heltemodigt modstod IS med begrænsede militære ressourcer. Siden kurderne i Syrien erklærede selvstyret i Kobanê tilbage juli 2012 har befolkningen i Rojava været med til at implementere en samfundsrevolution med overskriften ”demokratisk konføderalisme”. Revolutionen er fortsat igang, imens Rojava forsøger at genopbygge byerne som har ligget i ruiner som følge af IS´ belejring. “