onsdag , 21 august 2019

Borgernes rettigheder bliver indskrænket efter terrorangrebene i Paris

Amnesty International kritiserer Frankrig for at indskrænke borgernes rettigheder efter terrorangrebene i Paris i november.

En foreslået forfatningsændring vil give de franske sikkerhedstjenester frie hænder til at lukke organisationer, foretage ransagelser af hjem uden dommerkendelse, lukke moskéer og indskrænke borgeres ret til at bevæge sig frit, advarer Amnesty International.

Under den nuværende undtagelsestilstand, som blev indført efter terrorangrebene i Paris den 13. november 2015, har myndighederne foretaget mere end 2700 ransagninger uden dommerkendelse.

Mange vidner har fortalt til Amnesty International, hvordan ransagninger af deres hjem har traumatiseret dem. De har hverken modtaget en forklaring på, hvorfor deres hjem er blevet udvalgt, eller hvad myndighederne har ledt efter.

Ifølge Amnesty International har de 2700 ransagninger foretaget de seneste måneder alene resulteret i to kriminelle undersøgelser om terror-relaterede forbrydelser.

Yderligere 488 kriminelle undersøgelser, som er igangsat efter ransagninger, har været for forbrydelser, som ikke er relateret til terrorisme.