onsdag , 18 juli 2018

Fredsmødre: Vi har det langt værre end palæstinenserne

Det der sker i Tyrkiet er værre end hvad der sker mellem Israel og Palæstina’ sådan sagde en af fredsmødrene Sultan Koyun efter fredagsbønnen. Koyun understreger hvor slemt det hele står til og at det er uacceptabelt den måde de bliver behandlet på. Hun fortsatte med at understrege hvor vigtigt det er at man støtter op om HDP’s kamp og vagt for retfærdighed.

Sultan Koyun udtalte situationen for kurderne i Tyrkiet således:

“Erdogan siger i en af hans taler at Israel ikke giver palæstinenser lov til at bede deres bøn, men hvad gør han ikke selv imod os troende kurder? Vi har det langt værre en palæstinenserne. Vi sidder på gader og stræder og beder vores bønner. Alt dette er Erdogans fejlagtige politiske resultater. Jeg beder til gud hver dag, vi er også Guds børn og vi er skabt som kurder og taler kurdisk og at vi snart kan blive fri for al den tortur og undertykkelse”

Fredsmødre består af en række kurdiske mødre, hvis børn enten er faldet i kampen for PKK eller også er de fængslet grundet deres politisk aktivisme. Fredsmødrene har i de sidste mange år holdt mange demonstrationer i forskellige kurdiske byer med et vedvarende budskab om en fredelig løsning af det kurdiske spørgsmål.  Fredsmødre har i den forbindelse taget del i en række sultestrejker da deres børn sultestrejkede i de tyrkiske fængsler.

ANF Images