mandag , 22 april 2019

Hjælp til Afrin i Syrien, som er under vedvarende grusomt angreb fra den tyrkiske hær

Kærere ærede ministre og folketingsmedlemmer.

Tak for deres indsats i det krævende parlamentariske arbejde.

Jeg finder fortsat udviklingen i Afrin og den vedvarende, ulovlige og grusomme tyrkiske krig mod området dybt bekymrende. Befolkningen, dets soldater og syriske IDP-flygtninge lider under dette onde og ubegrundede angreb. Infrastrukturen ødelægges.

I Afrin angriber tyrkerne med tysk-fremstillede Leopard tanks, kamphelikoptere [i], avanceret artilleri, F-16 kampfly med avanceret udstyr og “smarte bomber”, droner m.m. Også sammen med en mængde uhyggeligt onde skrigende jihadister (der skriger “Allah Akbar” og lover død over de “ateistiske” kurdere [ii]), som tyrkerne synes at have et meget nært forhold til.[iii]  Det havde Tyrkiet i et vist omfang også til IS og man har tilsyneladende også et ret godt forhold til HTS, Al-Qaeda efterfølgerne.

Mange vesterlændinge har måske svært ved at begribe det – men det er jo heller ikke just den slags man ser behandlet dybdegående i DR, TV2 eller andre medier. Eller hvad?

Kurderne har kun ret primitive våben i deres arsenal.

Tortur//mishandlingsvideoer (fra pålidelig kilde) er allerede dukket op – der ser man præsident Erdogans loyale jihadister mishandle tilfangetagne  kurdiske soldater. “Sickening” og afskyeligt. [iv]

Det var desværre forudsigeligt, at præsident Erdogan ville befale sine tjenere i det tyrkiske militær at angribe. (Advarede jeg ikke meget tydeligt om det flere gange i 2017? Eksempelvis https://1drv.ms/b/s!AofyFTQB6GtnhWYHOyffWLaondzt )

Jeg opfordrer igen til at Statsministeren fordømmer denne ulovlige og grusomme krig, som allerede har kostet mellem 50-90 civile livet. (Ifølge mine seneste info, og så vidt jeg forstår)

Jeg opfordrer endvidere igen til at Udenrigsministeriet gør alt, hvad der står i dets magt for at hjælpe civilbefolkningen i Afrin – husk på at Tyrkiet har opretholdt en grum blokade mod Afrin regionen i årevis. Det kan være medicinsk hjælp eller anden humanitær hjælp. Der åbnes en konto, som giver alle danskere mulighed for at donere et bidrag til statsgaranteret humanitær nødhjælp til Afrin.

INFO:Heine Strømdahl er ungdomsskolelærer, VUC lærer, Københavns Kommune 

[i]  https://www.youtube.com/watch?v=8ikkHBSuTpw

[ii] :  https://twitter.com/arisroussinos/status/957388420900446209  , https://twitter.com/mutludc/status/957496387062681600 Â

[iii] https://twitter.com/jenanmoussa/status/958072842398072833

[iv][iv] https://twitter.com/jenanmoussa/status/957748302610563072