søndag , 20 januar 2019

Holger K. Nielsen fordømmer angrebet mod Afrin

Tyrkiet og deres støttede grupper som Al-Qaeda har omringet byen Afrin, hvor de siden lørdag har angrebet byen. Holger K. Nielsen fra SF fordømmer angrebene mod Afrin.

I forbindelse med angrebet i Afrin skriver Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse:

“Tyrkiets militære angreb på Afrin i det nordlige Syrien er helt uacceptabel og risikerer at optrappe krigen i Syrien. Afrin er fortrinsvis et kurdisk område og angrebet er et led i Tyrkiets kamp imod kurderne. Kurderne er gennem årene blevet undertrykt i selve Tyrkiet, men det er en skærpelse når tyrkiske styrker krydser grænsen og begynder at angribe kurderne i Syrien.

Det gør ikke sagen bedre, at kurderne uden sammenligning har været det mest stabile samarbejdspartner for Vesten i kampen imod Islamisk Stat. Også derfor har USA støttet de syriske kurdere. Men det er jo absurd, at NATO-landet Tyrkiet af indenrigspolitiske grunde i den grad agerer kontraproduktivt i forhold til den syriske konflikt. Det er derfor også et anliggende for den danske regering og jeg har derfor i dag indkaldt Udenrigsminister Anders Samuelsen i samråd i Folketingets udenrigsudvalg, hvor han må gøre rede for den danske regerings holdning til konflikten og hvad regeringen agter at gøre.”