tirsdag , 18 september 2018

Kadir Inanir indlagt

Kadir Inanir som er en af de største skuespillere og legende inden for Tyrkisk filmbranche blev akut indlagt på Besiktas Fulya hospital for tre dage siden. Efter intensiv behandling og en alvorlig operation i hjernen har lægerne udtalt, at Inanir stadig er under opsyn, men det at det går fremad.

I 2012 konstaterede lægerne, at Inanir havde en godartet tumor i hans lunge og efterfølgende har Inanir holdt en pause som skuespiller.

Kadir Inanir er 69 år gammel og debuterede med filmen Kara Gözlüm i 1970. Inanir har haft hovedrollen i mange uforglemmelige film som Selvi boylum al yazmalim, Tatar Ramazan, Bir Yudum sevgi, Katircilar, Acilar paylasilmaz, Yedi uyuyanlar, Umut hep vardir, Yilanlarin öcü og mange flere film og tv-serier i løbet af årene.

Inanir er flere gange blev kåret til den flotteste og mest karismatiske skuespillere i Tyrkiet.

Inanir er også kendt for sine politiske holdninger og har flere gange givet udtryk for sin sympati for det pro-kurdiske politiske parti HDP som står for ”Folkets Demokratiske Parti”. Inanir har flere gange kritiseret Tyrkiets regering for deres politik mod kurderne. Inanir har også bakket op omkring forhandlingerne mellem PKK og den tyrkiske regering.
Kadir Inanir har i dag samme status som de andre legendariske skuespillere som Yilmaz Güney, Kemal Sunal, Türkan Şoray og Şener Sen.