torsdag , 18 oktober 2018

Kvinder protesterer imod Diyanet

Det statslige organ Diyanet i Tyrkiet bliver beskyldt for at blåstemple barnebrude ned til ni-årsalderen.
Hvornår er man gammel nok til at blive gift i Tyrkiet? Følger man den nationale lov, er svaret lige til. Den siger, at man i udgangspunktet skal have rundet de 18 år for at indgå et ægteskab.
Problemet er en anden i Tyrkiet de seneste dage, efter at det statslige organ Diyanet, der styrer landets religiøse institutioner, publicerede en tekst online om emnet. Her lød det, at man ifølge islamisk lov kan gifte sig, når man har nået puberteten. For pigers vedkommende vil det ifølge Diyanet sige fra niårsalderen.
En del kvindelige organisationer har protesteret imod Diyanets udtalelser. Det er ikke første gang, at Diyanet kommer med den slags udtalelser. Ikke nok med disse udtalelser fortsætter Diyanet med at styre folket gennem deres prædikerne i moskeerne. Disse nedgørende og hadske udtalelser om kvinder og børn har stået til alt for længe. Det er ikke acceptabelt, at andre skal bestemme hvornår man skal gifte sig og hvordan man går klædt siger kvinderne som var samlet i Kadiköy i Istanbul i dag.