Leyla Güven, der har sultestrejket i over 78 dage

Af Fey-Kurd

Leyla indledte sultestrejken i det tyrkiske fængsel i protest mod den manglende fair rettergang for tusinder af poliske fanger i Tyrkiet.

Leylas helbredsmæssige tilstand forværres dag for dag, imens det tyrkiske regime og omverdenen ignorerer Leylas legitime krav omkring bedre retslige forhold for poliske fanger i Tyrkiet.

Hvorfor vælger en ledende kurdisk politiker at sultestrejke?

Hvorfor vælger hun at sætte livet på spil i den poliske kamp?

Når undertrykkelsen og håbløsheden bliver for stærk, er der mange kurdere, der vælger at sultestrejke. Når kurdiske byer og folkevalgte bestyrelser bliver besat af regimets militær.

Når folkevalgte parlamentarikere, borgmestre, journalister, forkæmper for menneskerettigheder sættes i fængsel på ubestemt tid – Så gør håbløsheden at mange af disse sultestrejker. Ikke mindst Leyla Güven, der er blevet symbolet på den folkelige modstand mod det tyrkiske regimes undertrykkelse af kurderne!

Sultestrejken er et råb om hjælp!

Undertrykkelsen af kurderne kan standses, hvis FN, EU og andre humanitære organisationer lagde alvorligt pres på det tyrkiske regime.
Desværre sker det ikke!

Vestlige lande og institutioner, der priser demokrati og menneskerettigheder, er fuldstændig tavse. Vi finder det dybt bekymrende, at et europæisk lande ikke er i stand til at sige fra over for det tyrkiske regimes pres.

Det er lykkedes det tyrkiske regime at lukke munden på de vestlige politikere og journalister. Deres tavshed er med l at støtte det tyrkiske regimes grusomheder.

Kurdere i Danmark og hele Europa holder demonstrationer den 26. januar kl. 13:00. Vi mødes kl.13:00 på Rådhuspladsen, hvorfra vi går cirka kl. 13:30 til DR byen, Emil Holms Kanal 20 0999 København C.

Vi kræver, at tavsheden mod det tyrkiske regimes undertrykkelse bliver brudt!

Vi kræver, at Europas regeringer, også den danske, sætter handling bag modstanden mod det tyrkiske regimes undertrykkelse.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger, som ikke nødvendigvis repræsentere redaktionens synspunkter.