“Nu er jeg menneske igen”

”Nu er jeg menneske igen” er overskriften på et arrangement, der har til formål at få mennesker til at gøre en forskel, navnlig for flygtninge og uledsagede flygtningebørn. Arrangementet finder sted den 11. november kl. 19:00 i Betaniahjemmet og lover et givtigt aften, hvis man gerne vil høre, hvordan nogen har gjort forskel for flygtninge og uledsagede flygtningebørn.

Den danske forfatter med rødder i Holbæk, Michael Svennevig, som står i spidsen for arrangementet beskriver arrangementet som et arrangement om ”mødet mellem danskere og udlændinge, asylansøgere og flygtninge. Om vores syn på andre, på os selv og det vi kan blive til sammen. Om interesse og engagement. Om at gøre en forskel. ”

Aftenen byder på mange forskellige indslag fra mange forskellige faggrupper, men alle indslag i flygtninges tegn.

For eksempel kan du høre forfatteren Kirsten Thorup at fortælle om “Projekt Paradis” – et teaterstykke til Betty Nansen Teatret om flygtninge og indvandrere i 1997. Du kan desuden opleve, når filminstruktøren Jannik Hastrup viser et uddrag fra sin tegnefilm om Tefik, der er én ud af tre film med fællestitlen “Asylbarn”, der er baseret på børneberetninger fra Kongelunden og Avnstrup – og fortæller om hvad der i år 2010 fik ham til at blive værge for en 15-årig afghansk dreng, og hvordan det videre gik. Endvidere kan du lytte på Else-Marie, som er en frivillig repræsentant og værge for Sayed, der flygtede alene fra Afghanistan som 12-årig og kom til Danmark som 15-årig. Du kan høre Else-Marie og Sayed berette om hvordan det er at bo sammen og være en familie.

Se aftenens samtlige indslag og program her på arrangør Michael Svennevigs hjemmeside.

Eller på begivenhedens Facebook-side. 

For Michael Svennevig er der mange måder at være menneske på, hvilket han beskriver således i den følgende prolog:

“Hvad kunne få dig til at gøre noget? Hvad kunne få dig til at række hånden ud, til at række begge hænder ud – og tro på det uvisse? Og den mulighed som det rummer. At lade fingrene glide gennem et ukendt rum. Og måske møde en andens hånd. Hvad ville kunne få dig til det? Er det tiltroen til andre mennesker, er det i håb om at gøre noget godt, er det velvilje, kærlighed, omsorg, tolerance – eller er det for at redde dig selv i land? Der er mange måder at være menneske på. ”Nu er jeg menneske igen”- det skal vi kunne sige til os selv.”

Illustration af Bodil Molich