torsdag , 21 juni 2018

Nuriye og Semihs krav om løsladelse er afvist af ECHR

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ECHR har afvist anmodningen fra Nuriye Gülmen og Semih Özakça om løsladelse med henvisning til deres forværrede helbredsmæssige situation som følge af sultestrejke i efterhånden over 150 dage.

Nuriye Gülmen og Semih Özakça påbegyndte deres sultestrejke da de blev opsagt fra deres job på baggrund af et dekret der blev udstedt under den i gangværende undtagelsestilstand i Tyrkiet. Den tiltagende støtte til deres kamp har medvirket til at tyrkiske myndigheder har fængslet disse to sultestrejkende. Nuriye og Semih fortsætter deres sultestrejke i fængslet og nægter at bringe i ophør indtil de får deres job tilbage.

Akademikeren Nuriye Gülmen og skolelæreren Semih Özakça har tilbage i slutningen af juni anmodet ECHR om løsladelse fra fængslet på baggrund af deres dårlige helbred efter over 150 dages sultestrejke.

Med henvisning til en hospitalundersøgelse d. 25. juni har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ECHR afgjort at “sagsøgernes tilbageholdelse på Sincan Fængsel ikke udgjorde en reel og forestående risiko for skade på ansøgerens liv eller legeme”. Det oplyser tyrkisk nyhedssite Bianet.org
Foto: solhaber