Massakre kan være på vej i Nusaybin

Massakre kan være på vej i Nusaybin

For ikke længe siden udførte det tyrkiske militær en decideret massakre mod det kurdiske folk i byerne Cizre, Sur (bydel i Amed), Sirnak, Silopi og Yüksekova, hvor hundrede af civile blev dræbt. En lignende massakre er i øjeblikket ved at finde sted i provinsbyen Nusaybin (tilhørende byen Mardin), hvor militæret og specialstyrker angriber fra hus til hus og ikke tager hensyn til civilbefolkningen. Det oplyser Fey-Kurd til Nûdem.

Fey-Kurd fortæller til Nûdem, at de seneste meldinger fra befolkningen i Nusaybin er, at de har udgangsforbud, og at militæret angriber beboet bygninger. Ikke nok med at der er daglige bombardementer og angreb, så er man i visse dele af Nusaybin begyndt at lukke bydelene med hegn. Det betyder, at civilbefolkningen fuldstændig er lukket inde og ingen mulighed har for at flygte fra kampzonen.

Fey-Kurd siger følgende til Nûdem om den anspændte situation i Nusaybin: “Det er i intet land set, at man angriber sin egen civilbefolkning og slet ikke på en så grotesk og u-human facon, som det der pt. sker i Tyrkiet. Sårede har ikke mulighed for at få medicinalhjælp og det kan i værste fald føre til, at hundrede af civile vil dø på grund af mangel på lægehjælp og behandling. Alle sårede har efter FN’s Menneskerettighedskonventionret til at blive behandlet, men Tyrkiet er fuldstændig ligeglad med konventionens overholdelse.”

Ifølge medier, herunder nyhedsbureauet Firatnews, har den tyrkiske menneskerettighedsorganisation IHD igen bedt om, at der bliver oprettet en nødhjælpskorridor, så de sårede kan transporteres ud og fra kampzoner og behandles. IHD frygter, at hvis der ikke bliver oprettet en korridor, så kan det i værste tilfælde føre til endnu en massakre i de kurdiske byer.

Fey-Kurd opfordrer blandt andet EU og FN til, at man omgående hjælper med at få stoppet angrebene mod den kurdiske civilbefolkning.

“Verdenssamfundet skal tage sin del af ansvaret og handle. Man kan på den ene side ikke samarbejde med Tyrkiet om alt muligt samtidig med, at når det kommer til kurderne og den kurdiske konflikt, så vælger man fuldstændig at lægge det blinde øje til og fuldstændige tie.”

Indland NYHEDER Udland