tirsdag , 18 september 2018

PYD i Danmark: Tusinder af civile er fanget i Afrins bycentrum, som bombarderes af Tyrkiet

Tusinder af civile i Afrins bycentrum har siden i går aften været under tyrkisk luftbombardement. Situationen i Afrin er dermed blevet meget mere alvorlig siden den tyrkiske invasion i Afrin sammen med jihadistgrupper. Seneste udmeldinger lyder på, at byen er omringet, og at tyrkisk flyvevåben i disse timer bombarderer Afrins centrum.

Tyrkisk flyvevåben har siden lørdag den 20. januar været i gang med et massivt bombardement mod Afrin, som er en af de tre kantoner i Rojava i Nordsyrien. I byen bor der omkring 800.000.

På nuværende tidspunkt er det umuligt at opgøre antallet af civile, der har mistet livet under bombardementet, men ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har omkring 175 civile heraf 24 børn mistet livet i Afrin.

PYD skriver følgende i en pressemeddelelse:

“Det tyrkiske regimes invasion i Afrin er i strid imod alle internationale konventioner men tavsheden fra FN og vestlige demokratier er årsagen til at Erdogan fortsætter med at dræbe civile i Afrin. Alt tyder på at en strategisk alliance mellem Rusland og Tyrkiet har banet vejen for denne invasion i Afrin. Men tavsheden over for tyrkisk invasion vil føre til, at mange års kamp mod IS-fascisterne vil gå til spild. Et svækket SDF vil uden tvivl føre til en virkelighed, hvor de svækkede jihadistiske grupper vil have mod på at etablere sig i Syrien igen.
Dermed håber vi, at den danske regering kan sætte hårdt mod Erdogan, der på nuværende tidspunkt ofrer alle og alt for at bibeholde sig på magten.”