Landsdækkende indsamling for Rojava

Den Demokratiske Kurdiske Folkeforsamling har meddelt Nudem.dk, at de netop har startet en landsdækkende indsamling for de nødlidte og fordrevne mennesker i Nordsyrien.

I samarbejde med Heyva Sor, som er lokalt forankret i området og som oftest er den første organisation til stede ved behov, forventer kampagnen at komme ud bredt blandt danskerne.

For mere information kan organisationen kontaktes på danskkurdiskkulturcenter@gmail.com

Kampagnen kan støttes gennem MobilePay og kontooverførsel:

MobilePay: 23274
Danske Bank: 1551-8510393

Medformand for Kurdisk Folkeforsamling, Firaz Ciwanser, udtaler til Nudem.dk, at “de forventer en solid opbakning til kampagnen fra hele Danmark. På en uge er der indsamlet godt 10.000 kr. Vores plan er at køre kampagnen minimum et år frem, og regner således også med at markedsføre den i nationale medier”.

Redaktionen fik også tilsendt en rapport fra Heyva Sor a Kurd (Kurdisk Røde Halvmåne, red.), som har udarbejdet en opgørelse af de civile følger ved den tyrkiske invasion. I perioden 9-18 okt. mistede 62 mennesker livet mens 177 blev såredet. Det inkluderer ikke militser. Op mod 200 tusinde mennesker er fordrevet fra deres hjem. Disse tal må ventes at være meget højere idag.

Kampagnen starter desuden også på Firefund.net.

Interesserede kan allerede nu klikke på nedenstående og yde et bidrag gennem MobilePay:

Klik for MobilePay