torsdag , 18 oktober 2018

Salih Müslim: Tyrkiet forsøger at ændre demografien i kurdiske områder

I går eftermiddags var Enhedslistens Internationale Udvalg vært ved et møde med PYDs tidligere formand Salim Muslim i Fællessalen på Christiansborg. I sin tale oplyste Muslim, at Tyrkiet forsøger at ændre demografien i kurdiske områder ved at referere til den igangværende tyrkisk invasion i Nordsyrien.

100 deltagere var mødt op for at høre Salim Muslims og Søren Søndergaard, Udenrigsordfører for Enhedslisten.

I sit oplæg gav Salih Muslim en kort status om Afrin, som aktuel er invaderet af tyrkisk militær. Muslim oplyste, at det ikke er kun kurderne der forsvarer deres land i Afrin, men det er lige så meget arabere, armeniere, kristne og m.fl. Muslim gjorde opmæksom på de mange civile, der havde mistet livet under det tyrkiske overgreb. Muslim sagde i den forbindelse følgende:

“Nogle af de første civile, der blev dræbt ved tyrkiske luftangreb, var tre medlemmer af en armensk familie på flugt fra Cinderes til Afrin. De har været på flugt siden 19. århundrede fra Osmannerne. Det er altså ikke kun en krig mod kurdere.”

Salih Muslim har desuden udtalt, at Tyrkiet har været med i Syriens krig fra starten af. Tyrkiet forsøger ifølge Muslim at ændre demografien i Syrien ved at placere nogle andre etniske grupper, hvilket han udtrykte således:

“Første etape i den tyrkiske plan var at overflytte titusinder af mennesker rekrutteret blandt islamistiske fraktioner og ikke mindst fra Uygur-folket over til Idlib-provinsen. Nu behøver de at flytte dem et sted hen. I Tyrkiet har de ingen nytte. Men ved at flytte dem til Afrin vil de ændre demografien efter egne ideologiske interesser.

Afslutningsvis sagde Salih Muslim, at de vil kæmpe til det sidste, som de også har gjort i Kobane.
I dag skulle Salih Muslim deltage i en række møder med danske politikere og journalister.