torsdag , 21 juni 2018

SF-SR-regering bærer medansvar for stigende antal fattige

Af Pernille Skipper

For at sige det som det er: Tallene som AE-rådet har offentliggjort, er en skamstøtte over Thorning-regeringen. Det er langt fra kun VK-regeringen i 00’erne, der førte en fattigdomsskabende politik. Tendensen fortsatte, fordi S-R-SF-regeringen ikke nøjedes med at afskaffe de gamle fattigdomsydelser, men også indførte nye, fx en kontanthjælpsreform, der betyder en voldsom stigning i antallet af unge, som nu lever som hjemløse.

Når fattigdommen stiger betyder det, at mennesker ikke har penge til medicin, forsikringer, husleje eller børnenes fritidsaktiviteter. Det er absurd, at det finder sted i Danmark – et af verdens rigeste lande. Endda mens toppen af vores samfund i de samme år kun er blevet rigere. Og jeg mangler så inderligt, at S, SF og R også ser indad og tager ansvar for, at uligheden og antallet af fattige, imens  voksede de havde regeringsmagten.

Jeg deler forargelsen fra især socialdemokraterne og SF i dag. Det er dybt, dybt bekymrende, at kontanthjælpsloftets konsekvenser kommer oveni i en i forvejen asocial tendens. Men de to partier burde i samme åndedræt kunne sige meget klart, at deres egen ungeydelse og førtids- og fleksjobreform derfor skal ryge i skraldespanden.

For Enhedslisten bliver det en hovedopgave efter et valg at sikre, at der bliver ryddet op i de fattigdomsskabende reformer Thorning-regeringen stod bag. Og jeg vil kraftigt opfordre de øvrige partier i oppositionen til allerede nu at gå ind i seriøse drøftelser om, hvordan den her voksende fattigdomskurve kan knækkes. Ellers er det bare en gratis omgang for dem at kritisere udviklingen, hvis de ikke selv vil handle på det.

*Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger, som ikke nødvendigvis repræsenterer redaktionens synspunkter.

INFO: Pernille Skipper er folketingsmedlem og politisk ordfører for Enhedslisten.