lørdag , 20 april 2019

Stop Erdogans krig – Öcalan er nøglen til fred!

Lørdag den 6. oktober kl. 13:00 inviterer Den Demokratiske Kurdiske Folkesamling og Save Efrîn Platformen, alle interesserede til protestoptog/demonstration for at fordømme den tyrkiske invasion i Syrien samt protestere mod Abdullah Öcalans 20 års i isolationsfængsel.

Man mødes på Vesterbro Torv og går sammen i protestoptog til Rådhuspladsen, hvor der vil blive afholdt taler.

Den Demokratiske Kurdiske Forsamling skriver følgende i en pressemeddelelse:

”I Syrien er det ikke lykkedes stedfortræderkrigen at komme folkens vilje til livs, hvorfor krigens reelle aktører nu træder i deres oprindelige karakter. Under al den tid, krigen i Syrien har kostet menneskeliv, har den tyrkiske præsident haft den primære rolle bag mobilisering og organisering af islamistiske fraktioner, med Al-Qaida og Islamisk Stat i spidsen. Det har dels betydet, at den syriske diktator Bashar Al-Assad har kunnet klinge sig til magten, forstærket af Rusland, men det har også været et kæp i hjulet på den demokratiske revolution.

Det tyrkiske regime har spillet på, at en eliminering af det kurdiske selvstyre Rojava/Nordsyrien vil kunne bane vejen for en neoosmannisk magtimperium. Med befrielsen af Kobane fra Islamisk Stat, Erdogans stedfortræder i Nordsyrien, led regimet et svært nederlag, hvorfor de siden så sig rødt på den vestligste region, Afrin-kantonen.

Tidligere på året startede Erdogan en ny offensiv mod det kurdiske selvstyre i Afrin og denne gang marcherede de islamistiske terrorister for første gang skulder mod skulder med de tyrkiske kommandanter. Ideen var at skabe en ny tyrkisk koloni, der kunne blive Tyrkiets bro til resten af Mellemøsten. Dette understøttede regimet ved at lokalisere efterladenskaber fra terrorcellerne rundt omkring fra Syrien i Idlib-provinsen.

Men i mellemtiden er det Demokratiske Selvstyre i Nordsyrien vokset i styrke, også politisk, og med USA’s reelle tilbagetrækning har Assads regime slået rødder gennem landet. Idlib fremstår således som en sidste trussel mod såvel Selvstyret i Nordsyrien og mod Assad-regimet.

Når Idlib renses for de sidste terrorceller er den store taber den tyrkiske præsident Erdogan. Det er ene og alene af denne årsag, at Erdogan i offentligheden advarer mod et landeoffensiv mod Idlib. ’Bekymringen for et massakre’ er blot et dække for regimets reelle frygt for at tabe det udenrigspolitiske spil, som Erdogan bevægede sig ud i med den Syriske krig.
Erdogans fald i Idlib vil nemlig også været afslutningen på den ende, som Erdogan reelt har befundet sig i siden afslutningen på fredsforhandlingerne med den kurdiske folkeleder Abdullah Öcalan og den efterfølgende udryddelseskrig i kurdiske områder.

Den tyrkiske diktator har spillet fallit i Mellemøsten.

Men vi ser Öcalan som fortsat nøglen til en fredelig løsning på det kurdiske spørgsmål. Derfor protesterer vi også denne dag mod Abdullah Öcalans 20 års i isolationsfængsel og markerer årsdagen for Öcalans kidnapning.”