Stordemo på lørdag: Stop Tyrkiets Invasion i Nordsyrien

Global Aktion, Enhedslisten, Rojava Alliancen mfl. kalder til stordemo på lørdag under parolen. I eventet på Facebook skriver arrangørerne:

De kurdiske områder i Nordsyrien har været under voldsomme angreb fra Tyrkiet, siden Trump gav grønt lys til en invasion d. 9. oktober. En såkaldt våbenhvile kom på benene mellem Tyrkiet og USA, men de seneste 5 dage i våbenhvilen har tegnet et billede af legitimering af invasionen, et uafbrudt forsøg på etnisk udrensning og kriminalisering af den internationale solidaritet. Angrebene koster uskyldige menneskeliv og har drevet titusindvis på flugt. Hvad måske værre er, at det er en eskalering af krigstilstanden i Syrien og en øget destabilisering af regionen. Danmark og det internationale samfund har et ansvar for at stoppe Tyrkiets angreb på kurderne, der har stået forrest i kampen mod Islamisk Stat. Vi kræver handling nu!

Undertegnede med-arrangører stiller følgende politiske krav:

– Øjeblikkelig tilbagetrækning af det tyrkiske militær.
– Økonomiske sanktioner og stop for våbensalg til Tyrkiet.
– Opbakning til en fredsbevarende FN-indsats og massiv humanitær hjælp til området.

Kontakt:

Enhedslisten: Anne Rehder, anne.rehder@ft.dk
Global Aktion: Morten Nielsen, morten@globalaktion.dk
Kurdisk Kvindeforening: Saime Bilen, kurdiskkvindeforening1@gmail.com
Rojava Alliancen: rojavaalliancen@protonmail.com

Arrangørerne forventer at flere medarrangører/anbefalere tager del i begivenheden.

Optoget samles på Vesterbro Torv kl. 13.00. Så hvis man vil marchere kan man møde optoget der og ellers alternativt møde op på på Rådhuspladsen.