søndag , 20 januar 2019

Syriske kurdere i Danmark kritiserer udenrigsministerens tavshed om tyrkisk angreb på Afrin

Syriske kurdere i Danmark kritiserer udenrigsministerens tavshed om tyrkisk angreb på Afrin.

Lige nu foregår der voldsomme kampe i det kurdiske Afrin-område i Syrien, efter at tyrkiske soldater og islamistiske militser har angrebet området.

Mindst 80 civile har mistet livet i luftbombardementer fra tyrkiske kampfly. Afrin har hidtil været et relativt fredeligt område, hvor mere end 500.000 lokale og omkring 500.000 internt fordrevne fra andre dele af Syrien har kunne leve beskyttet.

Afrin-området blev tilbage i 2012 befriet fra Assad-regimet og befolkningen er beskyttet af de sekulære og pro-demokratiske kræfter i Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der ligeledes er Danmarks allierede i kampen mod IS.

Formanden for den danske afdeling af det pro-kurdiske syriske Demokratiske Unions Parti (PYD), Saiar Youssef, undrer sig over den danske regerings manglende støtte til befolkningen i Afrin og opfordrer den danske udenrigsminister til at kritisere de tyrkiske angreb.

Saiar Youssef udtaler følgende:

“Vi er stolte af at være Danmarks allierede i kampen mod IS. Kurderne i Syrien har kæmpet i forreste række i kampen mod IS og betalt en høj pris. Derfor er vi også skuffede over tavsheden fra udenrigsministeren omkring Erdogans angreb på Afrin.

I den danske debat hører vi ofte den danske regering tale om vigtigheden af at hjælpe flygtninge i nærområderne. Nu er det tid til at sætte handling bag ordene og kritisere den tyrkiske aggression. Nu har de brug for Danmarks støtte hvis de ikke skal tvinges på flugt mod Europa.”