lørdag , 20 april 2019

Tale ved søndagens manifestation

I weekenden marcherede tusinder af mennesker fra den brede venstrefløj i solidaritet med #WorldAfrinDay. Der meldes om mindst 2 tusinde deltagere ved lørdagens stordemonstration, der forløb under sloganet “Afrin er ikke alene” og som var arrangeret af Save Êfrin Platformen. Imidlertid blev nogle demonstranter overfaldet på vej hjem mod Vesterterbro Torv, og arrangørerne kaldte derfor straks til manifestation dagen efter for at protestere mod dette overfald. Herunder følger talen fra manifestationen, som også kaster lys over motivationen for demonstrationen. Den blev læst op af Cudî Afrin på vegne af arrangørerne.

“Kære kammerater,

I går gik vi skulder mod skulder og i et verdensomspændende fællesskab sammen imod invasionen af Afrin. Herhjemme og rundt omkring i op mod hundrede storbyer marcherede mennesker i alle farver og nuancer i solidaritet med modstanden og kampen mod mørke kræfter, der hersker over Afrin. Vi kaldte det World Afrin Day. Vi mindedes kammerater fra Island, England og Argentina som hen over de seneste uger har mistet deres liv i kampen mod det tyrkiske regime og dets islamistiske håndlangere. Vi mindedes ikke alene deres død men vi markerede deres helt, mod og styrke.

Anna Campbell (Hêlîn), fra England

Haukur Hilmarsson (Şahin Hüseyni) fra Island

Samuel Prada Leon (Baran Galicia) fra Spanien

Oliver François Jean Le (Kendal Breizh) fra frankrig

Sjoerd Heeger’ı (Baran Sason) fra Holland

Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) fra Argentina

Alina Sanchez, hendes kodenavn Legerin betyder at søge, hun søgte at fortsætte Che Guevaras kamp og fandt den ideologiske front i Rojava Revolutionen. Hun var som Che Guevara også læge!

I går blev der skrevet historie og der blev bygget broer. Broen fra København til Afrin blev bygget over et hav af udfordringer. Det er historien om lyset mod mørket.

Hver af os pyntede demonstrationen i går med sin egen farve og sammen dannede vi et smukt syn, der ellers ses sjældent på de københavnske gader. Sammen udgjorde vi hver en flamme der kastede lys og varme over den internationale solidaritet.

Vi styrkede troen på lyset overfor mørket.

Vi styrkede troen på kærligheden overfor hadet.

Vi styrkede troen på freden overfor krigen.

Vi blev det gode overfor det onde. 

Mens lyset, kærligheden, freden og det gode kendes ved glædens farver bistår mørket af lutter ingenting.
Det farveløse onde lader sig altid bemærke. Det er undeordnet om det mørke hvide mænd eller mørke sorte mænd. Den er som en kræftknude. Når den farverige mangfoldighed kommer i alle nuancer kommer mørket, hadet og det onde altid i form af vold og overfald.
Det onde ser sig rødt på det gode. I går så det onde sig rødt på det gode vi skabte i fællesskab. Den internationale solidaritet har altid været et tårn i øjet på dominancen, på hegemonien og kapitalstaten. Når vi mindedes de internationale kammerater der har dedikeret deres liv til Rojava Revolutionen har deres respektive stater og nationale medier travlt med kriminalisere dem.
Også den danske stat og de danske medier tyer til tavshed. Vi ville skabe overskrifter i går med vores solidaritet med feminismen, ligestillingen og det radikale demokrati i Afrin, men i stedet havde de danske medier travlt med sælge historien om slagsmål og overfald.
Danske medier har travlt med at ignorere det faktum, at gårsdagens arrangement var et dansk bedrift og ikke et kurdisk alene. Mediekapitalen har travlt med at reducere kampen mod ondskabens regime til en etnisk konflikt. Tyrkiske medier har ligeledes travlt med at sælge historien som et tyrkisk overfald på kurdere. Det er løgn og latin.
Til det har vi kun at sige: Modstand mod Stat og Kapital, kampen for befrielse er International!” 
Herunder et billede med listen af anbefalere til demonstrationen d. 24. marts.