Til den danske offentlighed, navnlig danske medier!

Det fængslede kvindelige parlamentsmedlem for det venstreorienterede HDP i Tyrkiet, Leyla Güven, indledte den 7. november 2018 en sultestrejke på ubestemt tid. I skrivende stund er der gået præcis 50 dage siden hun indledte sultestrejken og hendes helbredsmæssige tilstand forværres dagligt. Som “Kurdisk Forum- det tværpolitiske solidaritetsinitiativ” er vi uforstående over for tavsheden hos danske medier og med denne pressemeddelse opfordrer vi endnu en gang til opmærksomhed på denne sag.

I går d.26.12 var der retssag mod Leyla Güven i den kurdiske by Diyarbakir, hvor Leyla aktuelt er fængslet. Retsmødet er blevet overværet af over 200 mennesker, heriblandt dansk politiker Lars Aslan Rasmussen og Leyla Güvens bror Cavit Güven som ellers er bossidende i Danmark. Retsmødet varede 2 minutter, hvor dommeren har valgt at udskyde retsmødet til d.25. januar 2019 samt har afvist Leyla Güvens advokaters anmodning om løsladelse af Leyla Güven idet hun fortsat er folkevalgt i Tyrkiet.

En række danske politikere og fremtrædende personligheder har for ca 20 dage siden erklæret en støtteerklæring for Leyla Güven. (se erklæringen nedenunder)

Med erklæringen opfordrer de underskrevne alle demokratiske kræfter til at agere ansvarligt og kræve af det tyrkiske regime, at det imødekommer Leylas overordnede krav om en fair rettergang for de politiske fanger i Tyrkiet.

Støtteerklæringen er foreløbig blevet underskrevet bl.a. af:

Mogens Lykketoft, MF, Socialdemokratiet

Pia Olsen Dyhr, MF, Socialistisk Folkeparti

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister

Søren Søndergaard, MF, Enhedslisten

Uffe Elbæk, MF, Alternativet

Hardy Hansen, tidligere SID formand og MF for Socialdemokratiet

Jytte Andersen (S), fhv. arbejdsminister og fhv. medlem af Folketinget, Socialdemokratiet

Rina Ronja Kari, Medlem af EU-parlamentet, Folkebevægelsen mod EU

Jesper Brandt, Professor Emeritus, Roskilde Universitet

Pelle Dragsted, MF, Enhedslisten

Christian Juhl, MF, Enhedslisten

Finn Sørensen, MF, Enhedslisten

Jakob Sølvhøj, MF, Enhedslisten

Henning Hyllested, MF, Enhedslisten

Rasmus Nordqvist, MF, Alternativet