onsdag , 21 august 2019

Til den danske offentlighed!

Af FEY-KURD

Vi, europæiske borgere med kurdiske rødder protesterer kraftigt mod, at USA udlover dusør for ledende kurdiske politikere.

Efter aftale med Tyrkiet udlovede USA i forgårs i alt 12 mio dollars i dusør til dem, der kan likvidere ledende kurdiske politikere. Dette bekræfter endnu engang, at USA atter vil ofre det kurdiske folks rettigheder og frihed til fordel for egen interesser i Mellemøsten.

Verden har været vidne til, hvordan de kurdiske sikkerhedsstyrker kunne være modstandsdygtige med mod fascisterne ISIS. I denne kamp har PKKs guerillaer har haft en afgørende betydning, f.eks. ved redningsaktionen af ezidierne i Shengal, hvorved man forhindrede et folkedrab.

Når vi i Vesten oplever færre terrorangreb fra radikale islamister, skyldes det ikke kun efterretningstjenesternes grundige arbejde. Kurdernes og PKKs vigtige indsats mod terrorbevægelser som IS er også en stor del af forklaringen.

VI ER SKUFFET OVER VESTEN HÅNDTERING AF KONFLIKTEN I SYRIEN, FORDI DER VED FORHANDLIGSBORDENE IKKE SIDDERREPRÆSENTANTER FOR BEFOLKNINGEN I SYRIEN. MEN DET TYRKISKE REGIME DELTAGER I FORHANDLINGERNE OG VI KAN IKKE UNDLADE AT SPØRGE, HVEM TYRKIET REPRÆSENTERER? DET ER INGEN HEMMELIGHED, AT TYRKIET SAMARBEJDER MED ISIS –AL NUSRA OG EN RÆKKE JIHADIST GRUPPER. SAMMEN MED DISSE GRUPPER HAR TYRKIET ANGREBET KURDISKE OMRÅDER I DET NORDLIGE SYRIEN.
DE SENESTE UDMELDINGER FRA USA VISER, AT VESTEN ER IKKE INTERESERET I AT FINDE EN LØSNING PÅ PROBLEMET.

Såfremt Vesten ikke kan udvise solidaritet med det kurdiske folk, der ellers har kæmpet og fortsat kæmper med livet som indsats, mister Vesten sin troværdighed omkring de demokratiske værdier såsom ligestilling, sekularisering og menneskerettigheder

Hvis Vesten ikke stå sammen med kurdere, vil konsekvensen være fatale ikke kun for kurderne men lige så meget for andre demokratiske kræfter i Mellemøsten og for de demokratiske værdier i vesten. Vestens manglende opbakning til de demokratiske kræfter som kurdiske vil desuden resultater i at befolkningen i vesten får en oplevelse af hykleriet, hver gang de bliver vidne til, hvordan vores idealer bliver tilsidesat.

Vi opfordrer på det kraftigste internationale institutioner til at fordømme USA og dens allierede for at ændre sin kurs over for det kurdiske folk og dets menneskerettigheder.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger, som ikke nødvendigvis repræsentere redaktionens synspunkter.