torsdag , 18 juli 2019

Tortur og død er hverdag i syriske fængsler

En ny rapport fra Amnesty International dokumenterer, hvordan tilbageholdte mennesker i syriske fængsler udsættes for voldsom tortur og umenneskelig behandling. Rapporten anslår desuden, at mindst 17.723 mennesker har mistet livet i syriske fængsler, siden den syriske borgerkrig brød ud i marts 2011 og frem til december 2015.

Amnesty-rapporten ’It breaks the human’: Torture, Disease and Death in Syria’s Prisons dokumenterer forbrydelser mod menneskeheden begået mod den syriske befolkning af regeringsstyrkerne. Rapporten anslår, at 17.723 har mistet livet i syriske fængsler, siden borgerkrigen brød ud i marts 2011 og frem til 31. december 2015.

Det svarer til flere end 300 om måneden i gennemsnit.

Overgrebene skal stoppes

Amnesty opfordrer på det kraftigste det internationale samfund – og særligt Rusland og USA – til at reagere med det samme.

“Det internationale samfund, især Rusland og USA, der har et hovedansvar i forhold til fredsforhandlinger om Syrien, skal sætte disse overgreb i toppen af dagsordenen i deres drøftelser med både myndigheder og væbnede grupper og derigennem presse dem til at afslutte brugen af tortur og anden mishandling,” siger Philip Luther, chef for Amnestys afdeling for Mellemøsten og Nordafrika.