tirsdag , 18 september 2018

FEY-KURD: Tyrkiet fortsætter blodsudgydelse i Afrin trods FN-resolution

På den 47. dagen for angreb fra den invaderende tyrkiske hær mod Afrin blev mange civile dræbt i Jindirese.

Den invaderende tyrkiske hær fortsætter med at målrette civile boligområder i Afrin. I 47 dages angreb har den invaderende hær dræbt mere end 263 civile og har begået endnu en massakre i det jindirske distrikt i dag. Rapporter siger, at de tyrkiske stridsangreb mod distriktet har resulteret i mange civile martyrdomme, og der er rapporter om mange sårede mennesker. Men der er ingen konkrete oplysninger om tallene.

FN’s Sikkerhedsråd har en måneds våben hvile i hele Syrien, den tyrkiske hær støttet af de kriminelle islamiske terrororganisationer og bander har intensiveret deres krig mod kurdiske Afrin. FNs menneskerettighedsorganisationer, Amnesty International, syriske og kurdiske humanitære organisationer modtager daglige rapporter fra Afrin af civile dødsfald og personskader og begrænsninger af civil bevægelse som følge af igangværende tyrkiske og terroristiske islamiske bånds militære operationer.

I en nyudgivet udtalelse beklager Panos Moumtzis, den regionale humanitære koordinator for Syrien-krisen, den nuværende situation i Afrin: “Jeg er fortsat dybt bekymret over sikkerheden og beskyttelsen af millioner af civile i hele Syrien, en uge efter, at FN’s Sikkerhedsråd stemte til fordel for resolution 2401, der kræver en en måneds ophør af fjendtligheder over det krigshærvede land. Vi fortsætter med at modtage forstyrrende rapporter fra Afrin af civile dødsfald og skader og begrænsninger af civil bevægelse som følge af igangværende tyrkiske militære operationer. De, der risikerer at bevæge sig, bliver fortsat stoppet ved afgangssteder af lokale myndigheder i Afrin, hvorved de forhindres i at få adgang til sikrere områder. Hidtil har ca. 5.000 mennesker nået omkringliggende landsbyer og Aleppo-byen, mens titusinder mere nu antages at være fordrevet inden for Afrin “.

Ifølge Center for Strategiske Studier i Rojava (NRLS), embedsmænd i Afrin Canton og Kurdiske Røde Månen: “Siden begyndelsen af ​​angrebene på Afrin har skoler i regionen været under konstant ild fra den tyrkiske hær og dens islamiske -gang militser “. Ifølge skøn er omkring 50.000 børn frataget deres ret til uddannelse på grund af angrebene på Afrin …. Blandt de bombede skoler er en skole i Rajo-distriktet, der blev grundlagt med finansiering fra FN’s børnefondsfond (UNICEF) “.

Hvis Afrin vil blive invaderet af tyrkisk hær støttet af islamiske terrorbande, vil Erdogan bosætte terrorgrupperne i kurdiske region: Dette er et forsøg på at danne en anden ISIS. Dette er et forsøg på at genoplive ISIS. På trods af alle internationale aftaler og lov er der en statslig terror her. De angreb Afrin med krigsfly, tanke, artilleri og tunge våben sammen med Al Nusra, Al Qaeda og ISIS-bander. Hvad ISIS gjorde for dette land, gør Erdogan det samme i Afrin. Det er farligere end ISIS terror.

Krigsfly bruges 24 timer i døgnet mod civile. Hvad skal vi sige, hvis vi ikke kalder denne terror?

• Vi opfordrer FN’s Sikkerhedsråd til at stå stærkt til forsvar for resolution 2401 og ikke lade det tyrkiske regime unddrage sig ansvaret for sine handlinger i Afrin, Syrien.

• Vi understreger behovet for det internationale samfund til at håndhæve våbenhvilen i FN’s Sikkerhedsråd og at sikre levering af humanitær og medicinsk bistand til dem i desperat behov, både i Afrin og i Ghouta.

• Vi fremhæver behovet for at implementere en flyvezone over Afrin-regionen for at bevare civile liv og boliger, civil infrastruktur og vigtige monumenter og kulturelle artefakter. Vi inviterer også det internationale samfund til at hjælpe håndhævelsen af denne No-Fly-Zone med fredsbevarende tropper eller observatørdelegationer.

• Vi bekræfter vores engagement i at opretholde værdierne for frihed, demokrati, lighed og retfærdighed for alle, samt vores engagement i udryddelsen af ekstremisme sammen med Global Coalition Against Daesh.