onsdag , 21 august 2019

Tyrkiets Erdogan er en global fare

Tyrkiets Erdogan er blevet en global fare, da han foretrækker at bekæmpe kurdere og engagerer sig i dobbelt-håndtering med ISIL – ifølge en pensioneret fransk general og analytiker Vincent Desportes.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogans dobbelt-rolle i sin beskæftigelse sig med Daesh (også kendt som ISIL) terrorgruppe er til fare for hele verden, udtaler pensioneret fransk general og analytiker Vincent Desportes til Sputnik Frankrig.

Ifølge Desportes, kan den nuværende krise omkring Tyrkiets handlinger mod Rusland, Syrien og Irak ikke løses, før Tyrkiet beslutter, hvilken side den er på, og hvem dens sande fjende er. Kurdistan er stadig Tyrkiets største kilde til bekymring, sagde Desportes og tilføjer, at Erdogans “virkelige fjende er ikke den islamiske stat, men bevægelsen mod kurdiske uafhængighed.”

“Den dobbelthed Tyrkiet er i, at det er i NATO, men fraværende fra det, og at det ønsker at være i Europa, men samtidig sammen med det, er det dobbelt beskæftiget med Daesh,” sagde Desportes.

Tyrkiet har for nylig skudt et russisk fly i Syrien, og har invaderet Iraks Mosul region. I irakisk Kurdistan, bombede Tyrkiet efter sigende Qandil bjergene, hvor den mener der er lejre, nemlig Kurdistans Arbejderparti, som er en oppositionsgruppe forbudt i Tyrkiet og placeret der. Syriske kurdiske styrker, der modtager støtte fra USA, har også har været under angreb fra tyrkisk-støttede oprørere i de seneste måneder.

“Tyrkiet udgør faktisk en fare for alle. For at løse krisen, har vi brug for Tyrkiet blive bragt tilbage, således at de forstår deres sande interesser, og ikke de kortsigtede,” tilføjede Desportes.

Ifølge Desportes, er Tyrkiets isolation også uhensigtsmæssigt for situationen, da landets adfærd er hovedproblemet, som det internationale samfund må løse nu.