søndag , 24 juni 2018

Tysk politichef med tyrkiske rødder var spion for den tyrkiske efterretningstjeneste

Aktiviteterne i den tyrkiske efterretningstjeneste MİT i Tyskland har nået nye højder. Det tyrkiske regimes omfattende spionagenetværk i Tyskland har umiddelbart også haft ben hos den tyske politistyrke.

Foto: Firatnews

I de sidste par måneder kom det frem, at den tyrkiske efterretningstjeneste MIT (Milli Istihbarat Teşkilatı) foretager et omfattende spionagearbejde inden for de tyske grænser. Foreløbig fik tyske myndigheder dokumenteret spionagearbejdet som MİT foretog gennem den tyrkiske institution for religiøse anliggender, DİTİB, dets konsulater, stedfortræderfirmaer og tyrkiske banker. Men ifølge den tyske avis Welt am Sonntag har skandalen også gjort sig gældende hos de tyske politimyndigheder. Ifølge avisen har en tysk politichef med etnisk tyrkisk oprindelse regelmæssig været i kontakt med MIT-spioner, der er aktive i Tyskland.

Politichefen, som avisen kaldte for “Semra Melek” har ifølge avisen arbejdet i Hessen Regionen. Ligeledes oplyser avisen, at forbundsregeringen december sidste år udstedte en hemmelig rapport til Hessen Politimyndigheder, som blev anmodet om en ”udvidet sikkerhedsundersøgelse” for at kortlægge forbindelsen mellem denne tysk-tyrkiske politimand og den tyrkiske hemmelige tjeneste. Det oplyser det kurdisk nyhedsbureau Firatnews, ANF.

Ifølge ANF har den tyske politichef med tyrkiske rødder løbende afholdt møder med embedsmænd fra den tyrkiske efterretningstjeneste MİT i byerne Frankfurt / Main og Mainz. Ligeledes oplyser ANF, at den tyrkiske efterretningstjeneste MIT tidligere havde forsøgt at infiltrere tysk politi og tysk efterretning gennem tyrkiske tolke og mange tolke blev derfor afskediget.