onsdag , 21 august 2019

Tyskland nægter at tage imod IS-medlemmer

Den tyske regering med partierne CDUog CSU har lagt alt ind i ikke at modtage IS-medlemmer, som pt er i de kurdiske styrkers varetægt. De kurdiske forsvarsstyrker YPG og YJP har hundrede af IS-medlemmer i deres fængsler, hvor af en del af dem er europæiske statsborger. I den anledning er der bl.a. fra USA opfordret, at man modtager sine egne statsborgere. Oppositionspartiet SDP er har også tilkendegivet deres støtte til den nye lov.

Den tyske stat er med hastige skridt i gang med, at ændre landets love, så man kan undgå at modtage IS-medlemmer, som har dobbelt statsborgerskab. Loven der er ved at blive udarbejdet og er har til hensigt, at hvis man er tilfangetaget som IS-terrorist, så frafalder ens tyske statsborgerskab, hvis man selvfølgelig har dobbelt statsborgerskab. Er man kun tysk statsborgerskab er man knyttet den tyske lovning og skal dermed for en tysk dommer.

Merkel og hendes regering kom allerede sidste år med et lignende lovudkast, men det blev den gang sat på standby og er igen efter Trump’s udtalelser om, at man skal modtage sine statsborgere blevet aktuelt.

Vil lovningen så også ramme YPG-/YPJ-støtter?

Den tyske venstrefløj stillede spørgsmålet om, lovningen også ville ramme de personer, som havde kæmpet på kurdernes side hos forsvarsenhederne YPG pg YPJ. Til dette kan der umiddelbart pointeres, at de kurdiske styrker ikke er på tyskernes terrorliste, på trods af at man har forbudt YPG- og YPJ-symboler til demonstrationer. Samtidig er man fra tysk side klar over den store rolle de kurdiske styrker har spillet i kampen mod IS.

Kilde: Nudem.dk