lørdag , 20 juli 2019

YJŞ-krigere: Vi vil hævne os

YJŞ-krigere siger, at de vil hævne sig for de ezidi-kvinder, der blev bortført, solgt som sexslaver og myrdet i Shingal.

Den 3. august 2014 blev tusindvis af ezidier dræbt af IS, tusindvis af ezidi-kvinder blev bortført, og tusindvis af ezidi-kvinder blev solgt på markeder. Der er også tusindvis af ezidi-kvinder, hvis skæbne stadig er ukendt.

Shengal Women’s Union (YJŞ) krigere fortæller til RojNews, at de vil hævne sig over IS.

YJŞ-kriger Havîn Şengal: Det var en hensynsløs massakre mod ezidierne i Shingal den 3. august. De blev angrebet midt om natten og tusinder blev dræbt. Folket søgte tilflugt i bjergene for at forsvare sig, men tusinder faldt i hænderne på IS.

Børn blev dræbt foran deres mødre, kvinder blev solgt på markeder. På trods af alt det der skete, blev et nyt håb født i Shingal. Hver dag kæmper vi for at være stærkere med dette nye håb.

YJŞ-kriger İmralî Öcalan: Ezidi-massakren forårsagede store smerter. Tusindvis af børn blev massakreret, tusindvis af andre blev forældreløse, kvinder blev solgt på markeder. De ønskede at ødelægge ezidierne.

Som YJŞ vil vi hævne os for de bortførte og myrdede ezidi-kvinder. Og ezidi-kvinderne skal øge deres kamp.

YJŞ-kriger Zîn Şengal: Formålet med dette folkedrab var at udslette ezidi-folket. Dette folkedrab afslører også sandheden om, hvem fjenderne er og allierede er. HPG-guerillaer og Rojava-folket gav stor støtte. Dette har fortsat til i dag. Ezidi-folket dannede deres egne kræfter for at undgå endnu et massakre igen.

Abdullah Öcalans ideer spredte sig ganske godt blandt ezidi-folket. Ezidi-folket vil aldrig overgive sig og vil gøre alt, hvad der er nødvendigt for at undgå en anden massakre.