Newroz – Albertslund Musikteater

Newroz – Albertslund Musikteater

Dansk Kurdisk Kulturcenter (DKK-C) afholdt i går en Newroz-fest i Albertslund Musikteater.

Cirka 1500 mennesker mødte op til festen, hvor en række kurdiske kunstnere optrådte, herunder Ramazan Kaya, Serhado og Kawa.

Til Newroz-festen blev der også afholdt en række taler fra danske politikere. Blandt danske politikere holdt Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten og Serdal Benli fra SF en tale.

Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten startede sin tale med at ønske alle en god Newroz. Villumsen sagde, at HDP fik til valget den 7. juni et fremragende valg, men at den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan ikke kunne acceptere det. Derfor har Erdogan siden da ført forskellige midler i forsøg på at formindske HDP’s succes i Tyrkiet. Desuden sagde Villumsen, at Erdogan ikke har respekt for det kurdiske folk, eftersom de ikke må fejre Newroz i store dele af Tyrkiet.

Serdar Benli sagde, at året som gik, var fuld af hændelser på godt og ondt. Men på trods af rædselsregimernes brutalitet og umenneskelighed bevarer millioner af kurdere fortsat håbet. Ydermere sagde Serdal Benli, at kurderne fortsætter deres politiske kamp og bestræbelser for frihed og demokrati alle vegne.

“I Kobanê kæmpede tapre mænd og kvinder vores kamp. Kampen mod ondskaben. Kampen mod den største trussel mod det globale demokratiske værdifællesskab. De viste os alle at prisen for frihed er høj, men at de er villige til at betale den”, sagde Serdal Benli til de fremmødte.

Festen sluttede af med, hvor musikeren Kawa sang sine populære sange for de fremmødte.

KURDISK KULTUR NYHEDER