Anklagemyndigheden indrømmer at MIT stod bag Paris massakren

Parlamentsmedlem Feleknas Uca, valgt af HDP i byen Batman, har fastslået, at anklagemyndigheden i Ankara, som har udarbejdet en opsummerende rapport om Uca, i denne indrømmer, at den tyrkiske efterretningstjeneste MIT organiserede Paris massakren.

Sakine Cansiz, Fidan Dogan og Leyla Saylemez, der blev myrdet i Paris den 9. januar 2013, efter al sandsynlighed gennemført af en agent fra det tyrkiske efterretningsvæsen MIT

Parlamentsmedlem Feleknas Uca deltog tidligt i år i en mindehøjtidelighed for de tre kurdiske kvindelige politikere, der blev myrdet i Paris d. 9. januar 2013. Det fik Ankaras anklagemyndighed til at udarbejde en opsummerende rapport om hendes deltagelsen i mindehøjtideligheden og om anklagemyndighedens vurdering af omstændighederne omkring de tre mord i Paris.

Uca har efterfølgende indgivet en parlamentarisk forespørgsel, hvor hun beder Justitsministeren om at svare på brugen af udtrykket ”de blev neutraliseret”, som er brugt af anklagemyndigheden i deres omtale af de myrdede kvindelige politikere.

Da hun bad den tyrkiske justitsminister Abdul Hamid Gül om at få et svar, sagde hun: ”Det franske retsvæsen, der arresterede morderen Ömar Güney efter massakren, beskrev hans forbindelse med den tyrkiske efterretningstjeneste MIT, og bekræftede, at han havde rejst til Tyrkiet tre gange før massakren. De prøvede at få svar fra MIT hovedkvarteret i Ankara, samt dets relevante institutioner, men modtog ikke noget.

Uca understregede at ”denne massakre ser ud til at blive fremlagt som legitim af den øverste anklagemyndighed, og har karakter af en indrømmelse, hvad angår Ömar Günays forbindelse med MIT.”

Uca stillede følgende spørgsmål:

-”er udtalelsen ’de blev neutraliserede’, som Ankaras øverste anklagemyndighed brugte i den rapport, den udarbejdede om mig en indrømmelse af, at massakren blev begået af MIT?

– Hvad er Ömar Güneys forbindelse til MIT? Er det sandt, at Günay arbejder for MIT?

– Arbejder ministeren på at fjerne fortrolighedsordren angående undersøgelsesdokumenterne omkring mordene på Sakine Cansiz, Fidan Dogan og Leyla Saylemez, og udarbejde en offentlig udtalelse omkring undersøgelsesprocessen?

– Hvad er grunden til, at denne snigmordsaffære, her syv år efter massakren, endnu ikke er opklaret, og til at de ansvarlige for snigmordet endnu ikke er afsløret? Hvorfor blev den information, der blev efterlyst af de franske justits- og udenrigsministerier indenfor sagsopklaringens rammer ikke sendt til Frankrig?”

Om Feliknas Uca

Feliknas Uca blev født i 1976 den tyske by Celle af yasidiske forældre fra Tyrkiet. Efter skolen uddannede hun sig som lægesekretær og tog sideløbende sin studentereksamen på fjernkursus. I 2010 etablerede hun en stiftelse for kvinde- og børnerettigheder, hvor hun også blev talsperson for kvindeorganisationen Terre de Femmes. Fra 1999-2009 sad hun som tysk repræsentant i Europaparlamentet for Die Linke, og var da i en række år den eneste parlamentariske repræsentant i verden for Yesidierne, der i de seneste år er blevet kendt for det folkemord, der blev begået imod dem under Islamisk Stats hærgen i Syrien og Irak for fem år siden. I 2014 rejste Feliknas Uca til Tyrkiet og bosatte sig i den kurdiske hovedby Diyarbakir. Fra 2015-18 sad Feliknas Uca i det tyrkiske parlament for HDP i Díyarbakir. Siden 2018 har hun fortsat sin plads i parlamentet, valgt fra byen Batman.  

Kilder:

’Prosecutor’s Office admits that MIT was behind Paris Massacre’. ANF, 5. Nov. 2020.

Oversættelse og kommentarer: Jesper Brandt

NYHEDER