Bog og paneldebat om guerillalivet fjernes fra opslagstavlerne i Nusaybin

Bog og paneldebat om guerillalivet fjernes fra opslagstavlerne i Nusaybin

En paneldebat i Nusaybin, Mardin (Tyrkiet), der vil lancere bogen ”Nefel a Birîndir” (Såret kløver) og evalurere fredsprocessen i Tyrkiet, har fået Nusaybins statsanklager/statsadvokat til at fjerne plakaterne for debatten fra opslagstavlerne i Nusaybin.

Forfatterne bag bogen, journalisten Faruk Balikci og instruktøren/forfatteren Ruhi Karadag, giver udtryk for, at denne indgriben er et angreb mod ytringsfriheden, og en uheldig og farlig handling i Tyrkiet, der for tiden er i fuld gang med valgperioden anno 2015.

Ydermere udtrykker forfatterne, at denne krænkelse af pressefriheden, er en uretfærdig behandling, og bør stoppes øjeblikkeligt. De forventer at begivenheder som denne, skal have lov til at gå sin egen gang uden nogle forhindringer.

Historien bag bogen om guerillalivet: ”Nefel a Birîndir”

Forfatterne, Balikci og Karadag, fik inspiration til bogen i 2012, da Abdullah Öcalan erklærede våbenhvile mellem PKK og Tyrkiet. Man anså det som et paradigmeskift, fordi det ikke længere var våben, men politik, der fik lov til at dominere. Fredsprocessen blev et omstridt emne blandt alle politikere, akademikere og debattører, hvor alle fremhævede deres eget politiske perspektiv. Forfatterne bemærkede, at guerillaernes synspunkt på fredsprocessen ikke blev hørt. Og netop deres synspunkt er vigtigt, da de er de reelle personer, der til dagligt kæmper i bjergene for at opnå fred, mener forfatterne.

På denne baggrund valgte de to forfattere at undersøge og prøve at forstå, hvordan fredsprocessen så ud set fra bjergene. Bogen tager fat i mange psykologiske og sociologiske spørgsmål. Hvilken betydning fik Öcalans opfordring til våbenhvile for dem? Hvordan foregik processen efter denne erklæring? Hvad oplevede man, da man vendte tilbage til Kandil-bjergene? Hvordan evaluerer de fredsprocessen? Hvad planlægger de der skal ske, hvis man opnår fred? Hvad er krig? Hvad er fred? Hvad er frihed? Hvad er familie? Hvad er kærlighed?

Bogen ønsker at skabe en mere nuanceret platform, for at bryde med fordomme og skabe større forståelse for hinanden under fredsprocessen.

Kilde: T24.com.tr & Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland