Brev fra Selahattin Demirtas

Brev fra Selahattin Demirtas

Selahattin Demirtas har udsendt en erklæring fra fængslet efter bomberne i Istanbul og de efterfølgende anholdelser af HDP- og BDP-politikere.

Selahattin Demirtas skriver således: “Arrestationer af HDP administratorer, parlamentarikere og medlemmer er øget voldsomt. Disse tilbageholdelser og anholdelser er ikke lovlige. Vores venner bør frigives. AKP-regeringen forsøger at give ansvaret til HDP gennem deres arrestationer, men vi vil hverken acceptere eller tillade dette. Vi vil træde tilbage omgående, hvis AKP-regeringen kan dokumentere deres anklager og bevise, at vi er ansvarlige for bombningen. AKP har det politiske ansvar for de bomber, der eksploderer og bør stå til ansvar for offentligheden. De bør også redegøre for forløbet, herunder i parlamentet. Det er dem, der regerer landet.

Vi insisterer stærkt på en demokratisk politik. Problemer kan kun løses gennem en demokratisk politik. Politikerne bør arbejde for at finde løsninger i modsætning til at gøre parlamentet dysfunktionel. Demokratisk politik og fred er vores vej, og vi insisterer på dette. Vi fastholder vores parlamentariske rettigheder.”

De tyrkiske myndigheder vedtog en lov, der fjernede den parlamentariske immunitet før det såkaldte kupforsøg. I den forbindelse sidder Selahattin Demirtas nu i isolationsfængslet. Han er fængslet for at ytre sin kritik af AKP-regeringen. Han står til mange års fængsel.

Indland NYHEDER