Brug af kemiske våben i Kurdistan

Brug af kemiske våben i Kurdistan

Af Azad Derik 

Den tyrkiske stat har i mange år brugt kemiske våben mod det kurdiske folk og mod PKK-styrker. Det fortsætter stadigvæk i dag.  

I et halvt år har der været en heftig krig i Sydkurdistans bjerge, hvor de tyrkiske styrker har lidt store nederlag til PKK-styrker. Tyrkiet har med deres tekniske ressourcer ikke fået de ønskede resultater mod PKK-styrker. For at undgå yderligere nederlag bruger Tyrkiet nu kemiske våben mod PKK-styrker. 

De kemiske våben, som den tyrkiske stat bruger, er dødelige våben, der forårsager blandt andet kvælning, forbrændinger og svækkelse af nervesystemet. I de områder, hvor disse våben bruges, er alle levende væsener og naturen fuldstændig ødelagt. Derudover sætter resterne af disse våben sig i jord, vand og planter, hvilket bringer den lokale befolknings sundhed og overlevelse i fare. 

Men alligevel ser hele verden bare til, heriblandt EU og NATO. Hvorfor er I tavse om den tyrkiske stats forbrydelser i Kurdistan?  

De kemiske våben, som den tyrkiske besættelsesmagt bruger, skader ikke kun kurderne, men hele verden. I øjeblikket er adskillige stater og organisationer samlet til FN’s klimakonference i Glasgow, hvor deres hovedmål er at redde naturen. Men der er noget, som de skal være opmærksomme på. Hvis de ikke er parate til at anerkende den enorme skade på menneskeheden og naturen, som den tyrkiske stat i dag forårsager gennem brugen af kemiske våben, vil deres indsats desværre ikke gavne den enkelte menneske.  

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER